Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EURO KVALifikacije

Džeko s BiH protiv vrtlara, novinara i automehaničara, Srbi tvrde: Ronaldo, znamo te zaustaviti

Edin Džeko
Foto: Reuters (Ilustracija)
28.03.2015.
u 14:15

- Ronaldo, čuvaj nas se, znamo kako ćemo te zaustaviti - poručio je Ivanović

Portugal će u nedjelju na "Stadionu svjetlosti" u Lisabonu ugostiti Srbiju (20.45), a našim istočnim susjedima ta je utakmica biti ili ne biti, jer porazom bi šanse za odlazak an EP sveli na minimum. Naime, očekuje se da će trećeplasirana Albanija pobijediti kod kuće Armeniju te tako odmaći Srbiji na šest bodova prednosti.

Srbima će najveća opasnost u Portugalu prijetiti od Ronalda. Napadač Reala postigao je oba pogotka u pobjedi Portugala u kvalifikacijama (po 1:0 protiv Danske i Armenije), a utakmicu kod kuće s Albanijom u kojoj nije igrao Portugalci su iznenađujuće izgubili (0:1).

Ključni dvoboj za Srbiju

– Cristiano je ponajbolji nogometaš u povijesti, bit će nam to veliki izazov, ali dovoljno smo kvalitetni da se znamo boriti s njim i zaustaviti ga – rekao je kapetan Srbije i igrač Chelseaja Branislav Ivanović te dodao:

– Ta utakmica nam je ključna jer smo očekivali više bodova iz prethodna tri susreta. Znamo da je Portugal favorit, ali i da je izgubio od Albanije kod kuće te da i on ima neke slabosti.

Ivanovićev suigrač iz Chelseaja i reprezentacije Nemanja Matić dodao je:

– Portugalci nas jako cijene. To ne znači da nas se boje, ali imaju određenu dozu poštovanja.

Borbu za treće mjesto u skupini C večeras će u Amsterdamu voditi Nizozemska i Turska. Izgube li gosti, plasman na EP za njih će biti nemoguć.

Vaha startao pobjedom

Mehmed Baždarević večeras će debitirati na klupi reprezentacije BiH, a zmajevi bi trebali imati lagan posao u Andori. Naime, Andora nema nijednog profesionalca. Najbolji igrač Andore Julian Sanchez je policajac, drugi napadač Gabi Riera je automehaničar, jedan od dvojice Urugvajaca s putovnicom Andore je hotelijer Sebastian Gomez, a vrtlar Josep Ayala sutra bi trebao zauzeti mjesto u veznom redu. Najmlađi reprezentativac Andore je novinar Leo Alves (21), a lijevi bek Jordi Rubio radi u zaštitarskoj agenciji. Desni bok zatvarat će nogometni skaut Cristian Martinez, a rekorder po broju nastupa Oscar Sonejee zaposlenik je osiguravajuće kuće. U svakom slučaju, Džeki i društvu neće biti teško. Pravo na kiks ionako nemaju jer nakon prva četiri kola imaju samo dva boda.

Spomenimo i da je bivši Dinamov trener Vahid Halilhodžić debitirao na klupi Japana. Njegova momčad svladala je Tunis s 2:0 u prijateljskoj utakmici u Oiti.

Komentara 1

TA
tarzan
14:33 28.03.2015.

Portugal je u zadnjih nekoliko kvalifikacijskih ciklusa živa katastrofa, većinom u zadnji čas osiguraju dodatne kvalifikacije tako da me ne bi iznenadila ni srpska pobjeda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije