Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najstariji brat stojan

Dušom i tijelom sam uz braću, sve je isfabricirano...

Stojan Mamić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
05.07.2015.
u 09:50

- Priopćenje Uskoka? Nisam ga pročitao, sigurno je puno toga isfabricirano, a tko zna koliko će se uopće toga pokazati istinitim.

Najstariji Mamić, Zoranov i Zdravkov brat Stojan (58), još jučer u rano poslijepodne nadao se kako će se u nedjelju u slovenskim Moravskim toplicama susresti s braćom.

– Uvjeren sam kako će moj brat Zoran voditi tu posljednju utakmicu na slovenskim pripremama - pričao nam je rezignirani Stojan, po mnogima najtalentiraniji nogometaš od sve trojice braće.

Čuli smo se svaki dan

Razgovarali smo telefonski desetak minuta, otvorio je dušu, vraćao je film i četrdesetak godina, u vrijeme kada je obitelj Mamić počinjala svoj poduzetnički uspon. Međutim, najstariji Mamić u jednom trenutku ipak se zaustavio...

– Molim vas, znate da se ne volim pojavljivati u medijima, jednostavno, nisam za to, pogotovo o ovom trenutku. Ne bih volio da išta pišete - zamolio je Stojan.

Jeste li posljednjih dana bili u kontaktu s braćom?, pitanje se nametnulo samo po sebi. Nije eskivirao odgovor.

- Naravno da jesam, čuli smo se svakoga dana. I što da vam kažem? Naravno da dajem potporu mojoj braći, vezani smo jako, tako smo odgajani da bismo krvi jedan drugome dali. I sto posto sam uz njih, ma što se dogodilo! Dušom i tijelom, do kraja života. To možete napisati - istaknuo je Stojan.

Zdravko mnogima smeta

Slažete li se s bratom Zdravkom da se radi o procesu s političkom pozadinom?

– Naravno da se slažem, dan i noć radili su na tome. Priopćenje Uskoka? Nisam ga pročitao, sigurno je puno toga isfabricirano, a tko zna koliko će se uopće toga pokazati istinitim. Zna se da je moj braco uspješan, sposoboan i predobar, i da kao takav smeta mnogima u Hrvatskoj. Kolikim ljudima i klubovima iz drugih sportova je pomogao, kako je od Dinama napravio uspješan klub; tolike trofeje osvojio, pa 70-80 posto igrača Dinama čine reprezentaciju...

Jeste li znali išta o poslovima vaše braće?

- Ma kaj bih znao, vi znate da sto godina nisam u nogometu. Ne, nemam nikakve veze s Dinamom - zaključio je Stojan Mamić.

>>Kako je Mamić zbog brata Stojka više volio Hajduk od Dinama...

>>Zoran Mamić: Moguće je da nas 'spreme' pa kažu - sorry!

>>Najteži dani prvog čovjeka Dinama i najmoćnijega čovjeka hr-nogometa

>>Ostaju u istražnom pritvoru? Braća Mamić danas bi trebali pred suca

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije