Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAX! DONOSI

Duje Čop: Uživam u Gijonu, cijeli grad živi za Sporting

Duje Čop
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
24.10.2016.
u 19:20

– U Gijonu baš cijeli grad živi za Sporting. I to se osjeti na svakom koraku… Ne samo na stadionu gdje je atmosfera fantastična i publika je stvarno 12. igrač nego i svugdje u gradu – kaže Čop za Max!

Duje Čop (26) živi lijepe dane u Španjolskoj, u svojem Sporting Gijonu izborio se za udarnu postavu, a ni statistika mu nije loša. Nakon Malage, došao je u Gijon, klub mu je preporučio i Alen Halilović koji je ondje bio na posudbi iz Barcelone, dok nije otišao u HSV.

Koliko ste zadovoljni dosadašnjim dijelom sezone u Gijonu, svojim nastupima?

– Teško je to dvoje odvojiti; ipak je rezultat momčadi na prvom mjestu. Zadnjih nekoliko utakmica nedostajalo nam je samo malo sreće za bolje rezultate. Niz utakmica smo izgubili po jedan razlike, zapravo sve osim Barce i Atlética i da je bilo samo malo više sreće, imali bismo nekoliko bodova više.

Razlika između Sportinga i Malage?

– U Gijonu baš cijeli grad živi za Sporting. I to se osjeti na svakom koraku… Ne samo na stadionu gdje je atmosfera fantastična i publika je stvarno 12. igrač nego i svugdje u gradu. Naravno, nije u Malagi ništa bilo loše, dapače, ali ovdje je baš jako izražena ljubav prema klubu. A život? U Malagi je non-stop sunce (smijeh). To je stvarno posebno i nekako je sve lakše kada je stalno sunčano. Meni je ondje bilo lijepo, a krasno mi je i sada u Gijonu.

Tko će biti prvak Španjolske?

– Na to pitanje nitko ne zna odgovor. Barca, Real i Atlético su fantastične momčadi, sve tri su među glavnim kandidatima i za osvajanje Lige prvaka i vidjet ćemo na kraju tko će osvojiti prvenstvo. Ono što je sigurno je da će biti napeto do kraja. Ja to gledam ovako – u Barci je Rakitić, u Realu Modrić i Kova, a u Atléticu Šime tako da tko god osvoji naslov – imamo predstavnika i razloga biti sretni i ponosni, haha.

Sevilla stoji jako dobro, može li se u umiješati u veliki trio?

– Odlična su momčad, imaju super trenera i sjajno su krenuli u sezonu, ali u 38 kola mislim da ipak teško mogu pratiti ritam ovog trojca. To su “strojevi” koji melju sve pred sobom.

Kakav vam je dojam ostavio Dinamo protiv Seville?

– Plavi su dosta dobro izgledali i da nisu primili taj nesretni gol, tko zna što su mogli izvući. Sevilla bi postala sve nervoznija i otvorio bi se prostor. Kao što se dogodilo i na kraju kada su imali “samo” jedan pogodak prednosti. Nema veze… Modri su pokazali da znaju igrati protiv tako dobre momčadi i sigurno u Španjolsku ne idu bez plana. Velika je šteta što se ozlijedio Antolić koji osim kvalitete donosi i iskustvo koje je bilo neophodno silnim mladim igračima koji su igrali.

Jeste li zadovoljni statusom kod Ante Čačića?

– Standardni sam reprezentativac, to sam izborio svojim radom i igrama i na to sam ponosan. Imamo fantastičnu momčad, rekao sam koji su nam igrači ovdje u najboljim klubovima, a i po drugim ligama imamo igrače u top klubovima. Na svakoj poziciji je niz sjajnih igrača, pa tako i u napadu. Ja sam tu, radim, treniram i kada god mi se pruži prilika, dat ću sve od sebe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije