Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUJE ČOP:

Tata je bio sjajan igrač, zato mi je baš drago da je uživo vidio moj gol Realu

Duje Čop
Foto: Reuters/PIXSELL
19.04.2017.
u 16:13

Naš je napadač zadnjih dana glavna priča španjolskih medija koji njegov pogodak Realu uspoređuju s onim kakve su zabijali Laudrup i Romario...

Nekoliko dana nakon pogotka madridskom Realu, Duje Čop odmarao se u Gijonu u obiteljskom ozračju. Kada smo ga nazvali, pripremao se za odlazak u Cavadongu, maleno mjestašce u Asturiji.

– Ondje je poznato svetište, otići ću s obitelji. Sa mnom su otac, majka i djevojka, pa ćemo iskoristiti ove dane za obiteljsko druženje – počeo je Čop.

Za što će se pomoliti?

– Da sve bude kao do sada. Samo da nastavim ovako, naravno za zdravlje – skromno će Duje.

Naš je napadač zadnjih dana glavna priča španjolskih medija koji njegov pogodak Realu uspoređuju s onim kakve su zabijali Laudrup i Romario...

– Vi me zovete samo kad zabijem ovakve pogotke protiv Reala. Morat ću zabijati češće i Realu i Barceloni – kroz smijeh kaže Čop.

Dobro je raspoložen. Kako i ne bi bio. Do sada je zabio devet pogodaka u Primeri, odnosno 20 ukupno u Ligama petice. Ušao je među naših 30 najboljih napadača u povijesti koji su zabijali u Ligama petice.

– Pročitao sam taj podatak. Nadam se da ću taj trend nastaviti. Posebna je čast biti u kategoriji s našim legendarnim napadačima.

Pogodak protiv Reala, naravno, jedan mu je od najdražih u karijeri.

– Poseban i zbog činjenice što je otac bio na stadionu. Neka i on vidi da mogu zabijati najboljim momčadima, kako je i on svojedobno zabijao najboljima – ponosno će Duje.

Iako je Sporting izgubio (2:3), igra protiv Reala, kako kaže Duje, podigla je samopouzdanje u momčadi koju očekuje teška borba za ostanak.

– Bio sam ozlijeđen petnaestak dana. Čak sam i utakmicu s Estonijom igrao ozlijeđen. Osjećao sam bol u predjelu kuka. No, sada je sve dobro.

Lani je Čop u Malagi zabio sedam golova, ove sezone je već na devet i glavni je napadač Sportinga.

– Španjolska mi odgovara. Sretan sam što sam se dokazao u jednoj od najjačih liga na svijetu. Očito je da sam napravio iskorak. Želim samo rasti, mislim da sam pokazao da mi je mjesto u najjačoj ligi.

A Primera mu odgovara i zbog još jednog detalja kojeg je izdvojio.

Odnos medija je jako dobar. Igrači su tretirani kao zvijezde. Svi mediji se bave isključivo nogometom. Sve je prepuno onih pravih, taktičkih analiza. Rijetko se mediji bave destruktivnim analizama – priča Čop.

A Španjolci su u iščekivanju najvećeg derbija, El Clásica u Madridu.

– Svi jedva čekamo tu utakmicu. Obje će se momčadi istrošiti u LP i to će utjecati na ishod ove utakmice. Realu je bila i važna pobjeda protiv nas. Ako Real pobijedi, zadat će konačan udarac Barceloni. Iako, naravno da ne smijemo otpisati Katalonce do zadnjeg trenutka. To su već u nekoliko navrata pokazali ove sezone.

Dojam je da vam je Real draži?

– Ja sam odrastao uz Galacticose. Neki će reći da je Barcelona zadnjih godina bolja, naravno da se veselim uspjehu našeg Rakitića, kao i našim dečkima u Realu.

Osim divova, koje su mu još momčadi po guštu u Primeri?

– Naravno da je to Atlético koji je autoritet zadnjih godina. Ali meni je draga i Sevilla...

Kako gleda na konkurenciju u napadu reprezentacije?

– Rijetko koja svjetska reprezentacija ima toliki broj kvalitetnih napadača. Naravno da me veseli taj podatak. Jer, poseban je osjećaj kada mi dođe poziv za nacionalnu vrstu. Naravno da su u prednosti dečki koji igraju u jačim klubovima. No, smatram da i ja mogu dati svoj doprinos i da sam spreman, kao što sam i do sada uvijek bio. Važno je da s posebnim osjećajem nastupam za reprezentaciju. Gušt mi je biti tu. Nevažno protiv koga igram, prijateljsku protiv Segeste ili na Euru protiv Španjolske – ističe Čop.

Naravno da prati i HNL.

– Zanimljivo je nakon dugo godina i to je dobro za hrvatski nogomet. Dobro je da se naši klubovi pojačavaju. Dinamo ima individualnu kvalitetu, dok je Rijeka bolja u momčadskom smislu. A imaju i najboljeg trenera u ligi, Matjaža Keka. Vidi se da su uigrani. Završnica prvenstva bit će zanimljiva – zaključio je Čop.

Komentara 3

OM
omar
16:45 19.04.2017.

Duje Čop čisto uredno igra u Sportingu. 9 golova u klubu koji nije baš jak u Primeri, a nije bio ni standardan što zbog sitnih ozljeda, što zbog nekih razmirica unutar kluba. Sve u svemu siguran sam da ga očekuje transfer u bolji klub u budućnosti. Duje sam naprijed svaka čast.

LI
Lik123
16:45 19.04.2017.

E moj Duje, da si Kramarić, ne bi sedam dana silazio s naslovnica i objavili bi 800 intervjua s tobom. Ali nisi Karamrić...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije