Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADOVOLJAN KLUBOM

Duje Čop: Halilović mi je savjetovao da dođem u Sporting

Duje Čop
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
30.09.2016.
u 14:04

- Moje impresije su bile još bolje nakon prvih mjesec dana. Ovaj klub ima sve što ima bilo koji veliki klub – dobar teren, velike navijače, odličnu atmosferu – pa uživam u svakom trenutku.

Hrvatski reprezentativni napadač Duje Čop (26), koji je u prvih šest kola španjolskog prvenstva zabio tri gola za Sporting iz Gijóna, rekao je kako mu je Alen Halilović savjetovao da dođe u klub sa sjevera Španjolske u kojem je postao bolji igrač nego je bio.

- Kada sam prvi put razgovarao sa sportskim direktorom Sportinga nisam mislio da ću doći - rekao je Čop u razgovoru za televiziju španjolske nogometne lige. 

- No razgovarao sam s njim te mi je iznio Sportingov plan za iduće dvije do tri godine. On je ozbiljna osoba koja s ovim klubom želi napraviti velike stvari pa sam došao pomoći.

Čop je ljetos došao na jednogodišnju posudbu iz talijanskog Cagliarija, a na kraju sezone Sporting ima mogućnost otkupa njegovog ugovora za 3,5 milijuna eura. Prošle sezone je za crveno-bijele iz Gijóna igrao mladi hrvatski reprezentativac Alen Halilović (20).

- On je bio izuzetno sretan životom ovdje, govorio mi je kako dobre navijače ima Sporting pa kada mi se otvorila ova mogućnost već sam znao pozitivne stvari o gradu Gijónu, regiji Asturiji te Sportingu - rekao je Čop. 

- Moje impresije su bile još bolje nakon prvih mjesec dana. Ovaj klub ima sve što ima bilo koji veliki klub – dobar teren, velike navijače, odličnu atmosferu – pa uživam u svakom trenutku.

Čop je u prvih šest kola postigao tri pogotka, po jedan Athletic Bilbau, Leganésu i Celti Vigo te je upisao i jednu asistenciju. Dva puta je bio precizan s bijele točke.

- Ovaj nivo je viši u odnosu na onaj u Hrvatskoj gdje sam bio najbolji strijelac. Iako ne zabijam toliko golova vjerujem da sam postao bolji igrač - rekao je nekadašnji napadač zagrebačkog Dinama i splitskog Hajduka. Osvrnuo se i na aktualnog trenera Abelarda Fernándeza.

- Dobra je osoba, s njim razgovaramo o normalnim stvarima, te stvara pozitivno ozračje. Ima jasne ideje što mi se sviđa - napomenuo je.

Sporting se prošle sezone spasio ispadanja u drugu ligu u posljednjem kolu. Sada se nalazi na 14. mjestu među 20 klubova.

- Imamo trinaest novih igrača pa je teško početi sezonu dobro, no ipak smo uspjeli u tome. Uvjeren sam da ćemo napredovati te da najbolje tek dolazi - istaknuo je. 

- Ostanak u prvoj ligi je primarni cilj, a kada njega ostvarimo moći ćemo razmišljati o drugim izazovima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije