Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Duje Čop:

Čačiću, mjesto mi je na Euru!

Duje Čop
Foto: UESyndication/PIXSELL
20.04.2016.
u 12:30

'Završnica prvenstva bit će jako zanimljiva, baš kao što je to bilo i zadnjih nekoliko sezona. Barcelona je malo uzdrmana ispadanjem iz Lige prvaka.'

Zadnjih nekoliko dana mučila ga je viroza, no Duje Čop (26) nije tražio poštedu. Malaga u završnici prvenstva teoretski, ako se poslože još neki rezultati, može izboriti i plasman u Europu. Deset bodova dijeli ih od zone koja im garantira Europu. Duje itekako može biti zadovoljan prvom sezonom u Primeri. Zabio je četiri gola i postao je važan kotačić u Malagi.

Volio bih da Real osvoji LP

– Prezadovoljan sam. Osnovni cilj bio je da se izborim za standardno mjesto u momčadi. Sve momčadi u Primeri su jako dobre i niti oni najbolji ne mogu opušteno ulaziti u utakmice – počeo je Čop.

Kada je spomenuo najbolje momčadi, naravno misli na vodeći trojac, Barcelona, Atletico i Real.

– Završnica prvenstva bit će jako zanimljiva, baš kao što je to bilo i zadnjih nekoliko sezona. Barcelona je malo uzdrmana ispadanjem iz Lige prvaka. Zaredali su nekoliko poraza, no ipak držim da su glavni favoriti za naslov. Naravno, jedna utakmica može puno toga promijeniti. Ne mogu ni Atletico ni Real jamčiti da će sve do kraja pobijediti.

Koja je, od vodećeg trojca, momčad po vašem guštu?

– Svaka ima nešto posebno. Barcelonina čarolija u kombinatorici s najboljom svjetskom ofenzivnom linijom, Realova moć ili kohezija momčadi i Diega Simeonea u Atleticu. Volio bih zbog Luke Modrića da Real osvoji naslov u Ligi prvaka, tako da taj trofej ostane u hrvatskim rukama.

Sigurno je i na Dujino samopouzdanje utjecala i činjenica da se Malaga u utakmicama s atomskim trojcem u Primeri nije osramotila, dapače. S Realom su u Malagi igrali 1:1. Zabio im je Ronaldo iz zaleđa, a na Santiago Bernabeuu su remizirali (0:0). U 1:2 porazu namučili su Barcelonu, a na Nou Campu je isto bilo tijesno uz poraz od samo 0:1. Madridski Atletico su dobili kod kuće (1:0), odnosno remizirali (2:2).

– Vidio sam da mogu igrati na toj razini. Naravno, bespredmetno je pričati o individualnoj klasi tih igrača.

Što ga se još posebno dojmilo u prvoj sezoni u Primeri?

– Prvo što mi pada na um je kvaliteta lige, odnosno specifičan stil igre koju gaji većina momčadi. I u Engleskoj ili Njemačkoj imate pune stadione, odlično ozračje, svemirsku infrastrukturu... Ali španjolska liga najbolja je na svijetu. U Malagi mi je sjajno. Grad je svjetska turistička destinacija, a ja imam tu sreću da živim i radim tu. Navijači i grad dišu za sportske rezultate kluba. Zaista nas ljudi na ulici tretiraju kao zvijezde. No, meni je draže malo biti po strani.

Ima li vremena za učenje španjolskog jezika?

– Ne idem u školu. Učim samoinicijativno. Tako sam naučio i engleski i portugalski. Dobro mi ide. Kažu da imam sluha za jezik.

Uoči zadnjeg EP-a Čopu su u Hajduku dali slobodne papire. Vjerojatno smatrajući da nije potencijal za velike stvari. Bila je to još jedna u nizu ‘briljantnih’ procjena splitskog kluba. Prije dvije godine nije bio u fokusu bivšeg izbornika Nike Kovača. Za razliku od većine tih epizodista u nacionalnoj selekciji Čop je igrački rastao. Niti ne treba postavljati pitanje vidi li se u nacionalnoj vrsti. Njegovi Španjolci su u čudu što Čop nije u fokusu novog hrvatskog izbornika. Zadnje četiri utakmice zabio je tri pogotka, nekoliko puta bio je najbolji igrač utakmice.

Dinamo bez konkurencije

– Ne vidim niti jedan razlog zbog kojeg ne bih išao na Euro. Igram standardno u najjačoj europskoj ligi, borimo se za plasman u Europu. Zabijam, asistiram... Na papiru mi se čini da ćemo mi i Turci odlučivati o drugom mjestu.

Prati zbivanja u HNL-u. Nekad radije pogleda neku našu, nego europsku utakmicu.

– Volim gledati svoje prijatelje s kojima sam igrao. Sretan sam kad vidim da napreduju. A kod nas je to klasična priča. Dinamo bez konkurencije, Rijeka stabilna, iako su ove sezone malo posrnuli, a Hajduk opet posustaje – zaključio je Čop.

Cijeli tekst pročitajte u sportskom tjedniku Max!

Komentara 20

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
13:47 20.04.2016.

Evo jos jednog plaćenog oglasa

MA
majeltomoguce
15:16 20.04.2016.

Nije standardan u jednoj Malagi i kao napadač je zabio 4 gola u jednoj sezoni - i on time zaslužuje poziv u reprezentaciju Hrvatske??? O čemu mi pričamo???

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
13:54 20.04.2016.

I za ovaj članak kriv je sudac Bruno Marić... baš je grozno kad dinamo uzme bod kad već nije htio tri a sve završi bez repova... pa kad ne možeš pohvalit dobru i čvrstu igru u gostima kojima je ovo biti il ne biti a nemaš snage pisat o " neimanju muda " Kmeka " onda izvučeš zaboravljenog Duju koji nas posjeti na posustalu Reku i dinamo bez konkurencije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije