Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U srijedu veliki derbi

Dudu: Drže nas u kampu i ne govore što se sada događa

Eduardo da Silva
Foto: PA/Pixsell
15.04.2014.
u 14:41

– Normalno živimo kao i prije ovih događaja koji su uzdrmali Ukrajinu. Nismo imali problema - kaže Eduardo.

Srijeda donosi veliki derbi ukrajinskog prvenstva, kijevski Dinamo ugostit će momčad Šahtara iz Donjecka. Riječ je o dvoboju koji je trebao biti igran prije dva mjeseca, no odgođen je zbog prosvjeda u Kijevu. Eduardo i Srna dolaze u goste Vukojeviću i Vidi, Šahtar osam kola prije kraja prvenstva ima 47 bodova, četiri boda više od Dinama (Dnipro ima također 47 bodova, ali i utakmicu manje).

Ne opterećujemo se

U kakvome će se ozračju igrati? Iz Ukrajine stižu sve dramatičnije vijesti, ruska se vojska gomila na ukrajinskoj granici, a u ponedjeljak popodne stizale su vijesti da je i u Donjecku situacija već dramatična. Naš reprezentativac Eduardo da Silva, koji živi u proruskom Donjecku, samo nekoliko sati prije toga rekao je:

– Malo toga znam što se događa u ostalim dijelovima zemlje, po cijele smo dane u kampu. Čini mi se da nas u klubu ne žele time opterećivati. Dosad su bili prosvjedi, barikade vikendom i to je to – kaže Dudu.

Kako razmišlja vlasnik Šahtara Rinat Ahmetov?

– Nismo ga vidjeli već dugo. Ali ne zato što je politička situacija napeta, to je za njega uobičajeno. Ahmetov nas posjeti jednom u tri mjeseca – kaže Eduardo.

Spomenimo da je Ahmetov bio najveći pristaša i financijer političkih aktivnosti svrgnutog ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča! Potom smo pitali Eduarda je li i obitelj s njim u Donjecku?

– Da. Normalno živimo kao i prije ovih događaja koji su uzdrmali Ukrajinu. Nismo imali problema.

Igrali ste i u drugim ukrajinskim gradovima, i u proruskim i u proukrajinskim regijama. Kakvo je bilo ozračje?

Ukrajina iznad klubova

– U posljednje je vrijeme sve normalno, navijanje je nogometno. Prije dva mjeseca, kad su kulminirali neredi u Kijevu, na stadionima je bilo mnogo ukrajinskih zastava, pjevale su se ukrajinske domoljubne pjesme. A sad su opet klubovi u prvom planu, opet je najviše klupskih zastava na tribinama i navijači pjevaju klupske pjesme.

U popodnevnim satima javio se i Dinamov nogometaš Ognjen Vukojević:

– U Donjecku je napeto, čuo sam da se pojačavaju sukobi, ne znam kako će nogometaši Šahtara doći do nas u Kijev.

Situacija u Kijevu je u u ovom trenutku mirna, pojačane su policijske ophodnje, a prema posljednjim informacijama derbi će se igrati u srijedu.

>>Pogledajte kako je Eduardo lijevom zabio Desni

Komentara 1

Avatar Zizou10
Zizou10
19:57 15.04.2014.

možda umjesto kopački zaduže kalasnjikove

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije