Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODRI DRAGULJ

Dramatičan noćni sastanak: Otkrivamo što je Ćorić odgovorio Man. Cityju i zašto je Dinamo ostao bez 18 milijuna eura!

Ante Ćorić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
25.08.2016.
u 15:57

Saznali smo da je jedna od Cityjevih opcija za Ćorića bila posudba u španjolsku Granadu, koju vodi Guardiolin prijatelj Paco Jemez, no to je odbijeno.

U noći na srijedu, na dramatičnom sastanku u hotelu Sheraton, zaustavljen je jedan od najvećih transfera hrvatskog nogometa. Možda samo privremeno, možda još i tinja nada u spektakularan preokret, ali činjenično stanje na današnji dan izgleda ovako: Dinamov vezist Ante Ćorić ne ide u Manchester City!

Dakle, za stolom su se našli Antin otac Miljenko, njegov zastupnik, predstavnik agencije Doyen Sports Andy Bara, odvjetnik Davor Radić, dok je Manchester City zastupao Gary Worthington, zadužen za dovođenje najvećih talenata ili, kako mu na vizitki piše, “director of CFG Emerging Talent”. Uglavnom, čovjek kojega je Guardiola poslao u Zagreb da dogovori Ćorićeve uvjete, nakon što je Dinamo dao zeleno svjetlo za pregovore s igračem.

Noćni let iz Londona

Iznenađenje večeri, priređeno za Worthingtona, bio je iznenadni dolazak gazde Doyen Sportsa, jednog od najpoznatijih svjetskih menadžera (zastupa Bolta, Neymara...) Nelia Lucasa, koji je u Zagreb doputovao privatnim zrakoplovom iz Londona. Lucas je, naime, čovjek kojemu je obitelj Ćorić povjerila brigu o Antinoj karijeri i za sve važne odluke pita se njega.

Tako je bilo i sada, ispostavilo se da je Lucasov dolazak bio ključan u cijeloj priči, kao težak udarac pregovaračkoj poziciji Manchester Cityja. Naime, nakon što je Gary Worthington iznio financijsku ponudu za Antu, uslijedilo je Lucasovo pitanje:

– A gdje vi vidite Antu Ćorića, s obzirom na to da je Cityjev popis igrača popunjen, a momčad formirana?

Na to Worthington nije imao odgovor. Samo neuvjerljivo “Vidjet ćemo, samo vi potpišite”. I u tom trenutku pregovori su za Ćorićevu stranu izgubili svaki smisao, pa se društvo razišlo.

Saznali smo da je jedna od Cityjevih opcija za Ćorića bila posudba u španjolsku Granadu, koju vodi Guardiolin prijatelj Paco Jemez, no to je odbijeno. Antin menadžer ne želi najtalentiranijeg hrvatskog igrača u momčadi koja se grčevito bori za ostanak i gdje Ćorićev talent ne bi mogao doći do izražaja.

On mora biti projekt

Nelia Lucasa, kao i Antu Ćorića, zanima transfer isključivo u jak, ambiciozan klub, u kojemu bi mladi dragulj dobio prostor i jednu od glavnih uloga u veznom redu. Gdje bi Ante Ćorić bio projekt, a ne pomoćni radnik. Takve mogućnosti, primjerice, pružaju Porto ili Benfica, u kojima Nelio Lucas ima golem utjecaj, ali onda u toj varijanti Dinamo ne bi zadovoljio svoj apetit. Naime, cijena ispod koje Dinamo ne ide je 15 milijuna eura.

Kad smo već kod odštete, u pregovorima s Manchester Cityjem Dinamo se izborio za nevjerojatnu cijenu od čak 18 milijuna eura (devet milijuna odmah, plus devet milijuna u lako ostvarivim bonusima) i stoga u Maksimiru sigurno nisu sretni Ćorićevom odbijenicom.

I što sad? Ante Ćorić još će nekoliko dana iščekivati vijesti iz Portugala, kamo je Lucas otputovao iz Zagreba, i nadati se nemogućem – da se netko odvaži i približi odšteti koju je ponudio City.

U suprotnom, čeka ga još jedna sezona u Dinamu. I nova borba za dokazivanje uz Machada, Antolića, Kneževića i Pavičića...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije