Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠILO 4:1

Dragovoljac posramio posve nezainteresirani Hajduk, bitka se nastavlja

Dragovoljac Hajduk
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/12
16.04.2014.
u 18:50

Sigećani su na svom travnjaku svladali i Hajduk, i to s čak 4:1. S tri nova boda lakše se diše i u utrci sa Slavenom Belupom i Osijekom.

Nogometaši Hrvatskog dragovoljca prvi put ove sezone povezali su dvije pobjede u nizu. Nakon što su slavili u Puli, Sigećani su na svom travnjaku svladali i Hajduk, i to s čak 4:1. S tri nova boda lakše se diše i u utrci sa Slavenom Belupom i Osijekom sve je još otvoreno u borbi za ostanak.

- Mi više i ne gledamo tko nam je suparnik. Važno je samo osvojiti tri boda. Do kraja imamo užasno težak raspored, između ostalog igramo s Dinamom, Rijekom i Splitom. Nemam ništa protiv da u posljednjem kolu u Osijeku odlučujemo o svojoj sudbini i ostanku u ligi – rekao je Davor Mladina, trener Hrvatskog dragovoljca.

Do pobjede nad Hajdukom domaćin je došao možda i prelagano. Već u trećoj minuti Mrčela je iz jedne gužve pogodio za vodstvo, a u 23. minuti već je bilo 2:0, nakon jedne brze akcije domaćina zabio je Doležal. Između dva pogotka dogodila se čudna situacija: prvi put u HNL-u četvrti je sudac poništio odluku glavnog! U 18. minuti glavni sudac Mario Zebec dosudio je jedanaesterac za domaćina nakon Milovićeva igranja rukom. Splićani su se bunili, a Zebec se otišao posavjetovati sa četvrtim sucem Brunom Marićem. Do sada su kod nas ti suci iza gola bili tek nijemi promatrači, i kada bi imali mišljenje, mudro bi šutjeli ili okretali glavnom, kao da nisu ništa vidjeli. Ponašali su se kao da se sve sporne situacije njih uopće ne tiču. Ali, Bruno Marić dao si je za pravo i rekao glavnom da jedanaesterac nije bio. I ovaj ga je poslušao, na zaprepaštenje domaćih igrača i navijača. I tko zna koliko bi dugo trajala ljutnja da crni nisu brzo postigli drugi pogodak i malo smirili situaciju.

Ni nakon 2:0 nemotivirani Hajduk nije pokazao preveliku želju da krene po izjednačenje. Nisu u prvom poluvremenu stvorili ni jednu pravu priliku. Tek su imali tri mlaka udarca, niti jedan u okvir vratiju. Splitski igrači ponašali su se uglavnom nezainteresirano.

U drugom poluvremenu domaćin se povukao, čuvajući vodstvo, a Hajduk je počeo igrati. U prvih 15 minuta nastavka imali su gosti tri odlična udarca, sva tri u okvir vratiju. Čović je dvaput čudesno obranio. To nije bio isti Hajduk kao s početka utakmice. I kada se očekivalo smanjenje rezultata šok za goste – gol Tomića i 3:0. Utihnulo je i onih stotinjak torcidaša, čak su neki od njih napustili Siget. Hajduk je smanjio autogolom Špehara nakon Jozinovićeva ubačaja glavom, potom je promašio još jednu dobru priliku, a iz protunapada Rašić je potvrdio pobjedu.

Sigećani su ovom pobjedom došli na samo dva boda od Osijeka i Slavena. No, crni sljedeće kolo gostuju u Maksimiru kod Dinama.

Tudoru pukao glas?

- Kada sam pričao da svakom možemo dati dva pogotka, pa čak Dinamu i Rijeci, onda me svi shvaćaju neozbiljno - rekao je Davor Mladina, trener Sigećana nakon pobjede.

Igor Tudor, prvi trener, nije došao na konferenciju za novinare.

- Ne može doći jer mu je pukao glas - objasnio je Vukas.

Igrači su mu porazom lijepo čestitali rođendan?

- Na ovakva neozbiljna pitanje ne želim odgovarati - odgovorio je Vukas pa dodao:

- Igrali smo jalovo, nemoćno. Fizički nismo na pravom nivou.

>> Policija odlučila: Dragovoljac igra u Sigetu, Hajduku svejedno

Komentara 20

MA
manjabegic
19:02 16.04.2014.

Pustio im dragovoljac pocasni gol

DU
Deleted user
19:09 16.04.2014.

…kad ste u Hrvatskoj ligi iza jedine dvije ozbiljne momčadi (jer oni iza ipak nisu ni za nekadašnju „drugu ligu zapad“!), ne preostaje vam ništa osim da kukate, plačete i krivite sve i svakoga! A realno bi bilo, najprije daa otkažu neuspješnom (a bezobraznom, nekulturnom i neuspješnom) treneru, a da potom i sami ponude / daju ostavke. Tužakanje i rat protiv svakoga poput djeteta koje se, poslije batina od vršnjaka vrati doma mami plaćući, ne će izvući Hajduk iz (pre)duboke krize. Što je slijedeće od „konstruktivnih prijedloga“? Zabrana rada slovenskim trenerima (Kek) ili smanjenje broja klubova, ograničavanje navijača, izbacivanje iz lige svih klubova s bivšim Dinamovim igračima? Što bi mi „doli“ rekli: Ajte lovit rake g……!

RA
rasimcanaj
19:25 16.04.2014.

NAMJESTALJKA Zdravka Mamica ha,ha,haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije