Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Generacija U 23

Doznajte tko su novi vladari nogometnih arena

Mateo Kovačić
Foto: Press Association/Pixsell
30.01.2015.
u 15:07

Cristiano Ronaldo u četvrtak će ući u četvrto desetljeće života, a Lionel Messi uskoro će napuniti 28. Dvojac najboljih igrača polako ulazi u poznije nogometne godine pa se nogometni svijet s pravom pita tko su njihovi nasljednici, tko će dobivati Zlatnu loptu kada Argentinac i Portugalac odu u mirovinu.

Mnogi mladi igrači pokazuju da će sljedećih 10 godina “drmati” svjetskim nogometom. Tjednik Max za vas je odabrao desetoricu najboljih nogometaša koji su mlađi od 23 godine. Na prvo mjesto stavili smo Marija Götzea, 22-godišnjeg igrača Bayerna koji je zlatnim golom donio Nijemcima naslov na SP-u u Brazilu, u finalnoj utakmici protiv Argentine (1:0).

– Kada sam ulazio u igru u toj finalnoj utakmici, izbornik Löw mi je rekao da pokažem svijetu da sam bolji igrač od Lionela Messija. Poslušao sam ga i učinio to – rekao je nakon finala Götze.

Bivši igrač Borussije Dortmund Matts Hummels o Götzeu je rekao:

– Kad je imao 18 godina, dali smo mu nadimak Göztinho, jer igrao je kao najbolji Brazilci, njegova moć s loptom je zapanjujuća. Siguran sam da u budućnosti može biti najbolji nogometaš svijeta.

Tko su ostali igrači koje smo svrstali na ovu ljestvicu novih vladara svjetskog nogometa doznajte u novom broju sportskog tjednika Max! koji možete potražiti na svim kioscima subotom za samo 3 kune uz Večernji list ili za 9,90 kuna u samostalnom izdanju svaki dan! 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije