Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVUKAO SE

Dosta je bilo: Schweinsteiger više neće igrati za Njemačku

Bastian Schweinsteiger i Ana Ivanović
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
29.07.2016.
u 11:42

"Joachim Loew je znao koliko mi znači Euro 2016 u Francuskoj jer sam stvarno želio da osvojimo taj naslov koji nismo osvojili od 1996. Nije se dogodilo i to moram prihvatiti", napisao je Schweinsteiger

Njemački nogometni reprezentativac 31-godišnji Bastian Schweinsteiger objavio je danas da prekida svoju reprezentativnu karijeru, izrazivši pritom žaljenje što je nije okrunio naslovom europskog prvaka.

– Joachim Loew znao je koliko mi znači Euro 2016 u Francuskoj jer sam stvarno želio da osvojimo taj naslov koji nismo osvojili od 1996. Nije se dogodilo i to moram prihvatiti –  napisao je Schweinsteiger na svom Twitter profilu dodajući kako mu "povijesni i emocionalni vrhunac karijere predstavlja osvajanje naslova svjetskog prvaka 2014.".

Schweinsteiger je 7. srpnja u Marseilleu s njemačkom reprezentacijom izgubio u polufinala Europskog prvenstva od Francuske s  0:2, ali se upisao u povijest s obzirom na to da mu je to bila 38. utakmica na europskim i svjetskim prvenstvima. Toliko utakmica na velikim međunarodnim natjecanjima nije odigrao ni jedan nogometaš i Schweinsteiger je iza sebe ostavio sunarodnjaka Miroslava Klosea, koji je odigrao 37 međunarodnih utakmica te Lothara Matthäusa i Talijana Paola Maldinija koji su u karijeri odigrali 36 međunarodnih utakmica.

Schweinsteiger, koji trenutačno igra za Manchester United, a prije je 13 godina branio boje minhenskog Bayerna, za Mannschaft je odigrao 120 utakmica i zabio 24 gola. 

– Kazao sam izborniku (Joachim Löw) da više ne računa na mene u budućnosti jer se želim povući – napisao je Schweinsteiger na Twitteru.

Komentara 4

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
13:27 29.07.2016.

svrbija dobija lijevog beka

MA
mađar
13:54 29.07.2016.

Dečko re realan. Nije lako igrati sva natjecanja i biti s gospođom Anom.

XX
xxx008
12:35 29.07.2016.

Daj pa taj može igrati još par sezona da hoće ali neda mu se navuko se para..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije