Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLATKO ZAHOVIČ:

Dok sam ja zabijao u Ligi prvaka, Mourinho je bio prevoditelj!

'zahovic11_nnn_spo_130812'
Foto: ''
21.10.2014.
u 17:25

Diego Costa ne igra za Chelsea protiv Maribora i to je jedina dobra vijest za slovenskog prvaka uoči gostovanja na Stamford Bridgeu u trećem kolu Lige prvaka.

Dobra je vijest i da do sada nemaju ni jedan poraz, nisu ih slomili Sporting ni Schalke, a upravo je njemačka ekipa uspjela izboriti remi u Londonu (1:1). Dakle, momčad Josea Mourinha nije neranjiva, nekako su opušteni u najelitnijem nogometnom natjecanju u Europi, valjda smatraju da je skupina lako prolazna pa se koncentriraju na važnije – osvajanje domaćeg prvenstva.

Tamo im ide sjajno, 22 boda u osam kola, pet više od drugoplasiranog Manchester Cityja. Ipak, u goste im sljedeći vikend dolazi Manchester United tako da je Mourinho sasvim sigurno okrenut tom susretu prije nego ovom s Mariborom. U tome će Slovenci tražiti svoju priliku, a olakšat će im i dvije tisuće navijača, koliko ih je stiglo u London!

Možda dodatno motiviraju i izjave Zlatka Zahoviča, kojeg su engleski mediji kroz cijeli boravak u Londonu tretirali kao zvijezdu, što je on prihvatio i na Mourinhov način odgovarao na pitanja.

– Chelsea je prvi favorit za osvajanje Lige prvaka, a je li Mourinho najbolji trener? Ne, jedan od najboljih. Fenomen je zbog načina vođenja, a kad se kamere ugase, posve je druga osoba nego što se čini. Oponašam li ga? Ne, nemam ja te kapacitete, pa ja sam u Mariboru. Po ponašanju? Ne. Imam bogatije nogometno iskustvo nego on. Ja sam bio igrač pa sportski direktor, on nije bio igrač. Profesionalac sam od 18. godine, on od 28. Imam više iskustva i ako netko nekoga treba oponašati, prije će biti da on može mene. Nikad neću dosegnuti njegove trenerske kapacitete, ali imam više nogometnog iskustva. Pa dok sam ja zabijao u Ligi prvaka, on je bio prevoditelj – rekao je Zahovič i otkrio da navija za madridski Real:

– Za Real navijam i imao sam čast igrati protiv njih u Ligi prvaka. Uvjerio sam se da je to najveći klub. Bio sam blizu dva puta. Jednom su u Madridu rekli ne, drugi put sam ja rekao ne. Zašto? Jer sam dao riječ drugom klubu. A za mene je riječ svetinja. Kada je to bilo? Na odlasku iz Olympiacosa.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Otkrio je i da najveća plaća u Mariboru iznosi sto tisuća eura godišnje i da preko te granice neće ići. Većina nogometaša Chelseaja dvostruko više zarade u tjedan dana...

Zanimljivo, pitanja o njegovu sinu Luki nije bilo, iako je kao 19-godišnjak najbolji strijelac nacionalnog prvenstva i po stilu igre podsjeća na velikog Filippa Inzaghija.

>> Zahovič nadmašio učitelja Mamića: najprije prezimio u Europi, a sada i ušao u elitu

Komentara 9

AN
Andreeejjj
19:45 21.10.2014.

Ahahaha, sigurno ga je tražio REAL M. a on ipak otišao u super Olimpiakos?!? Uvijek prepotentan Sanđaklija Zlatan Zahović!

DO
DonkeyHot
08:50 22.10.2014.

Haška-Pravdo! Ja već neko vrijeme navijam za HNK Mercator!

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
21:36 21.10.2014.

Nije mi jasno zašto se hrvatine prave bavite sa ovim Zlatkom Zahovičem i njegovom ekipom umjesto da danas navijate za GNK Dinamo u Ligi Prvaka jer nema suparnika i sigurno če pobijediti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije