Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Engleska senzacija

Donedavno zarađivao 300 kn po utakmici, zbog tučnjave bio u kućnom pritvoru, a sad ga žele Real i Barca

Jamie Vardy
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
29.11.2015.
u 13:05

Jamie Vardy prvo je igrao za Stocksbridge Park Steels, osmoligaša kojem je bio i više nego dobar, za razliku od Sheffield Wednesdayu koji ga otjerao jer im je sa 178 centimetara bio prenizak

Jamie Vardy je jučer zabio Manchester Unitedu, bio mu je to 14. gol u 14 kola pa je na vrhu ljestvice Premiershipa, a zabio je pogodak i u 11 uzastopnih utakmica te tako srušio rekord Ruuda van Nistelrooya u ligi. No tko je taj napadač koji je eksplodirao ove sezone i kojeg na ulici vjerojatno ne biste prepoznali?

Njegova priča uistinu je hollywoodska. Profesionalnu karijeru je počeo dosta kasno, s 20 godina. Igrao je za Stocksbridge Park Steels, osmoligaša kojem je bio i više nego dobar, za razliku od Sheffield Wednesdayu koji ga otjerao jer im je sa 178 centimetara bio prenizak. U osmoligašu je zarađivao 30 funti (300-tinjak kuna) po utakmici, a paralelno i radio u lokalnoj tvornici u proizvodnji karbonskih vlakana. I to po 12 sati dnevno jer mu prihod od nogometa ni približno nije bio dovoljan za normalan život.

Nikako nije imao sreće pa je upao u tučnjavu koja je počela jer su mu huligani maltretirali najboljeg prijatelja. Neko vrijeme bio je u kućnom pritvoru koji je počinjao u 18 sati pa je često jurio doma s utakmica kako ne bi upao u još veće probleme.

Sezonu je igrao u Halifax Townu, petoligašu, a potom i u Fleetwood Townu, a tada je financijski napredak bio već očit. Zarađivao je oko 3500 funti mjesečno. Prije tri godine prepoznao ga je Leicester i kupio ga za milijun eura. 

Cijelu priču o Jamieju Vardyju te njegovu ovosezonsku statistiku pogledajte na portalu Goal.com.

>>Vardy postao rekorder, Van Nistelrooy mu čestitao, a Leicester i United remizirali

Komentara 1

MA
matildica
19:18 29.11.2015.

sretno jamije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije