Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Matjaž Kek

'Do Krstanovićeve gluposti Ferencvaroš nam nije mogao ništa!'

Matjaž Kek
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
24.07.2014.
u 23:26

U 55. minuti, naime, zbog neopreznog i opasnog udarca laktom Mateusa u skoku, isključen je bio Ivan Krstanović i Riječani su više od pola sata bili na travnjaku s igračem manje!

Iznenađenja nije bilo, Rijeka je u Budimpešti svladala Ferencvaroš 2:1 (2:0) i tako potvrdila domaću 1:0 pobjedu i plasirala se u treće pretkolo Europske lige. Pa iako su Riječani nakon prvih 45 minuta uzvrata držali sigurno 2:0 vodstvo (strijelci su bili Krstanović iz 11-erca u 20. minuti, te Samardžić udarcem glavom poslije kornera Brezovca u 37. minuti), nastavak je donio neizvjesne trenutke za našu momčad.

U 55. minuti, naime, zbog neopreznog i opasnog udarca laktom Mateusa u skoku, isključen je bio Ivan Krstanović i Riječani su više od pola sata bili na travnjaku s igračem manje! Domaćin je tu brojčanu prednost iskoristio već u 66. minuti - Bode je ušao u 16-erac, srušio ga je Samardžić i bio je to kazneni udarac za domaćina, kojeg je u pogodak pretvorio Ugrai.

I tada je počela ofenziva Ferencvaroša, Riječani su rijetko prelazili centar, igra je bila prenešena ispred 16-erca gostiju. Bilo je nekoliko doista opasnih situacija ispred vratiju Vargića, no Mađari ipak nisu uspjeli izjednačiti, ni preokrenuti rezultat. Rijeka je tako, osim očekivanog plasmana u daljnje natjecanje, ovom pobjedom upisala i bodove kojima će poboljšati koeficijent i položaj na Uefinom rankingu...

- Došli smo u Budimpeštu po prolaz i to smo i učinili. Odigrali smo dobro prvo poluvrijeme, a do Krstanovićeve gluposti i isključenja Mađari nam nisu uputili udarac na gol. Najvažnije je da smo prošli dalje, Ferencvaroš je svakako bio najteži suparnik u ovom dijelu natjecanja i nije sad bilo vrijeme za "umiranje u ljepoti", rezultat je bio taj koji nas je zanimao. Prošli smo Budimpeštu, a sad se okrećemo nedjelji i jadranskom derbiju s Hajdukom – govorio je nakon utakmice trener Rijeke, Matjaž Kek.

Rijeka će u trećem pretkolu igrati protiv Vikingura, predstavnika Farskih Otoka, koji je iznenađujuće eliminirao norveški Tromso. Riječani su, dakako, opipljivi favoriti i korak su do doigravanja za ulazak u Europsku ligu...

>>'Bilo je to sat vremena solidnog i pola sata sramotnog Hajduka!'

>>Split se obranio i u trećem pretkolu ide na Černomorec

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije