Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI IGRAČ AJAXA

Murić: Odluku o odlasku iz Dinama ubrzao je Mamićev napad na moga oca

Robert Murić
Foto: Tino Jurić/Pixsell
27.07.2014.
u 11:45

- Dinamu želim plasman u Ligu prvaka, pa da se sastanemo u skupini. Volio bih igrati protiv bivših suigrača - rekao je Murić.

U Ajax je stigla službena Fifina odluka da je Robert Murić (18) dobio spor s Dinamom i da se može registrirati za nizozemskog prvaka. Čim je Ajax dobio odluku, bivši Dinamov igrač dobio je zeleno svjetlo od kluba da može istupati u javnosti. Ovo je njegov prvi intervju nakon što je ovaj tjedan postao igrač Ajaxa.

- Znao sam da će Fifina odluka za mene biti pozitivna. Najavili su mi to oba moja odvjetnika, Belgijac Dupont i naš Radić, pa sam napeto iščekivao da se Fifa napokon oglasi. Sada kada znam da više nema zapreka mojoj registraciji za Ajax, pao mi je kamen sa srca, odahnuo sam jer je iza mene šest zaista teških mjeseci. Zaželio sam se nogometa – kazao nam je dečko uz Bednje, jedan od najvećih Dinamovih talenata posljednjih godina.

Ali, i bjegunac iz Maksimira. Osjećate li se tako?

- Moja je velika želja, kao i moje obitelji, bila da igram za Dinamo. Mi smo svi dinamovci, sa srcem sam igrao za taj klub u mlađim kategorijama. I sve do prošle zime bio sam u dvojbi: potpisati taj ugovor ili otići. Pritisci su počeli na pripremama u Turskoj... - priča Murić i apostrofira Dinamova gazdu.

- Ne, nije Zdravko Mamić bio neugodan i vikao na mene. Jednom je, za boravka u Turskoj, poslao Igora Cvitanovića po mene u sobu. Našli smo se "dolje" u hotelu i Mamić me nagovarao da ostanem. Govorio mi je: "Zašto žuriš, zar ne vidiš kako mladi igrači vani propadaju...?".

Ovdje ću se najbolje razvijati

Kako ste reagirali?

- Ma, iskreno, već tada sam bio odlučio otići. Osim što sam shvatio da je za mene bolje naći klub vani u kojemu ću se bolje razvijati i brže napredovati, dogodio se i onaj incident, u kojemu je Mamić napao moga oca izgovorivši mu grozne stvari. To me jako pogodilo i ubrzalo moju odluku o odlasku – dodaje Murić.

Šest mjeseci nije trenirao u Maksimiru iščekujući rasplet svoga slučaja. Pola godine muke, neizvjesnosti...

- Dva tjedna sam u Amsterdamu i nisam smio ni potrčati u Ajaxovu kampu. Dolazio sam skrivećki, da me netko ne vidi, ne slika, i vježbao samo u teretani. Na žalost, i kad sam mogao početi trenirati s momčadi, morao sam pričekati nekoliko dana. Trčeći kroz šumu u Zagorju, nezgodno sam stao i ozlijedio gležanj. U ponedjeljak se priključujem radu s momčadi.

Kako vas tretira trener F. de Boer?

- Nema tu neke prisnosti, strogo profesionalno. Pita me kako sam, kako gležanj, kada mogu početi raditi...

Bili su zainteresirani za vas iz Chelsea, Real, Borussia... Zašto ste odabrali baš Ajax?

- Zato što u Ajaxu mladi igrači brže dobivaju šansu. I uvjeren sam da ću ovdje igrati u prvoj momčadi. Ajax, naime, nema krilnoga napadača i inzistirao je baš na meni. Zato mi je i te kako stalo da steknem snagu i budem na raspolaganju treneru. Očekujem da bih za dva tjedna mogao početi igrati.

Je li istina da ste već na zimskim pripremama kazali Zoranu Mamiću da idete u Ajax?

- Nikomu ništa nisam rekao. Tada se još nije znalo da ću ići u Ajax.

Zvali su sa skrivenih brojeva

Je li netko iz Dinama kontaktirao s vama proteklih mjeseci?

- Dopisivao sam se SMS porukama s Brodićem. A možda je još netko i zvao telefonski, no kada vidim da je skriveni broj, ne javljam se.

Biste li voljeli igrati protiv Dinama u Ligi prvaka?

- Volio bih da se Dinamo plasira, držat ću mu palce, pa neka nam dođe u skupinu, zašto ne? Volio bih igrati protiv svoga bivšega kluba - zaključio je zagorski nogometni dragulj.

Vozit će mercedes A klase

Za sada u Amsterdamu još stanuje u hotelu, a početkom kolovoza seli se u stan, a tada će mu se u Amsterdamu pridružiti i djevojka Maja Želežić, bivša rukometašica, s kojom je u vezi godinu i pol. Maja je već bila u Amsterdamu i Robertu je velika potpora.

Murić će za nekoliko tjedana dobiti i novi automobil. Klupski sponzor je Mercedes i Robert je već izabrao A klasu...

Nosit će broj 11 na dresu, do jučer u vlasništvu Bojana Krkića, sada novoga člana engleskoga premijerligaša Stoke Cityja.

>> FIFA obezvrijedila Mamićev ugovor, Murić je i službeno igrač Ajaxa!

>> Tata Murić: Da nam Mamić nije prijetio, moj bi sin bio u Dinamu

Ključne riječi

Komentara 27

DA
darmar
17:18 27.07.2014.

Sretno Muricu. Dobar ti je odabir kluba.

Avatar Idler 3
Idler 3
16:10 27.07.2014.

Nemrem vjerovat, kolko Mamićevih štovatelja lika i djela !? Pitanje svima ak ga uopće budete razmeli - zakaj vi ne odete Mamiću pa nek vas on proda u Real il Bayern ???

SL
slash24
17:28 27.07.2014.

Vidi ove Mamicevce.da vam u firmi u kojoj radite sef kaze, davat ces mi 20% do kraja radnog vijeka od svake place koju ikad vise zaradis ako hoces ostati u ovoj firmi,i da vam dodu iz druge firme i kazu dodi kod nas, u nasoj firmi sva tvoja placa ostaje tebi, ti bi sigurno ostao u prvoj firmi i placao 20%. jer nisi pohlepan, koji ce tebi vrag cijela tvoja placa, zasto ne dati nekome 20% jel? kakvi ste licemjeri,to je prestrasno.da mamic siluje 25 djevica ritualno na trgu i poslije ih objesi duz ilice i tu bi nasli nacin kako da ga opravdate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije