Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TELEGRAF TVRDI:

Djed legendarnog Nijemca je četnički vojvoda iz Srbije

Marco Bode
Foto: DPA/PIXSELL
1/7
22.02.2017.
u 18:44

Bode je u karijeri odigrao 379 utakmica za Werder i zabio 101 gol. Za reprezentaciju Njemačke nastupio je 40 puta i postigao devet golova.

Sjećate se Marca Bode, legendarnog njemačkog nogometnog reprezentativac koji je čitavu karijeru prove u Werderu? Telegraf donosi priču o njemu uz saznanja da je Bodeov djed bio četnički vojvoda iz Srbije.

Bode je rođen u gradiću Osterodeu, otac mu je bio Nijemac, a majka mu je imala srpske korijene. Njegov djed navodno je tijekom Drugog svjetskog rata zarobljen nakon čega je prebačen u logor u Njemačku. Tamo je upoznao djevojku u koju se zaljubio, oženili su se te dobili djevojčicu, majku Marca Bodea.

Bode je u karijeri odigrao 379 utakmica za Werder i zabio 101 gol. Za reprezentaciju Njemačke nastupio je 40 puta i postigao devet golova.

- Marco Bode sada je nešto kao predsjednik Skupštine Werdera. Najinteligentniji momak kojega sam sreo u nogometu. Matematičar, završio fakultet. Baš inteligentan. Tata - rekao je njegov nekadašnji suigrač i bivši Rade Bogdanović.

Komentara 30

OX
oxymoron
19:01 22.02.2017.

Pa i Vesni Pusić isto...

Avatar kravata
kravata
19:39 22.02.2017.

To treba prokomentirat dacic koji je komentirao djedove nasih politicara nas to ne smeta kao ni njega ali nas smeta sto kao politicki voda isto misli i isto bi napravio kao i djeda ovog velikog sportasa prekrajanje granica srbije silomm u veliku srbiju koje je i uzrok svega zla na balkanu.

KA
kaetanomartinez
20:38 22.02.2017.

Pazljivo procitajte tekst, kaze da je uhapsen u Srbiji za vrijeme drugog svjetskog rata i prebacen u logor u Njemacku sto ce reci dacetnici nisu fasisti, mic po mic dolazimo do istine, samo sto ce za neke biti bolna, naravno one koji imaju cast i moral :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije