Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravna zavrzlama

Disciplinska komisija nije imala kvorum, usvojit će se Hajdukova žalba?

Dinamo - Hajduk
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
10.12.2014.
u 17:53

Kako su izvijestili iz HNS-a, komisija se nije sastala iz tehničkih razloga

Danas se trebala sastati Disciplinska komisija HNS-a i odlučiti o Hajdukovoj žalbi vezanoj uz neodigrani derbi, ali to se nije dogodilo. Kako su izvijestili iz HNS-a, komisija se nije sastala iz tehničkih razloga.

Naime, komisija se sastoji od pet članova, a odluka se može donijeti ako su prisutna barem tri člana. Međutim, Mate Matić, odvjetnik iz Zagreba, kao i njegov kolega Tomislav Grahovac, ranije su dali ostavke, a nije došao ni Živko Sljepčević, zamjenik Županijskog državnog odvjetnika u Bjelovaru. Tako su na sastanku bili samo Ante Tomaš iz Rijeke i Valentina Koprivnjak iz Osijeka, što nije bilo dovoljno za kvorum pa je bilo nemoguće donijeti odluku.

O nedostatku kvoruma neslužbeno se govorilo još jutros jer je Hajduk pravnim putem pokušao ''minirati'' sastanak. Naime, Splićani su angažirali odvjetnika Davora Radića, koji zastupa i NK Osijek, čija je direktorica – upravo spomenuta Valentina Koprivnjak. Stoga su tražili njezino izuzeće kako disciplinska komisija ne bi imala kvorum.

Sve u svemu, nastala je pravna zavrzlama, a sve se mora riješiti do subote kada je krajnji rok. Ako se sve do tada ne riješi, Hajdukova žalba mogla bi biti usvojena. Ipak, valja napomenuti da iz HNS-a tvrde kako će odluka ipak biti donesena do subote.

>>Hajduk pronašao način, otkazani derbi ipak će se odigrati?

Komentara 31

MI
mirko0410
18:17 10.12.2014.

Strašno ne mogu vjerovati, i sad neka usvoje Hajdukovu žalbu, ponove utakmicu, kazne sastavljača crne liste i Dinamo neka pusti Hajduku u nekoj ludoj tekmi 2-3 da se to sve malo smiri

ZD
zdepar
18:02 10.12.2014.

onda neka najprije plate troškove neodigranog susreta za slučaj da se opet uplaše

Avatar jebb
jebb
18:12 10.12.2014.

Ako se Hajdukova zalba usvoji, onda je HNS stvarno cirkus od organizacije. Hajduk mi je nekad bio simpatican klub, ali ovo sto rade u zadnjih nekoliko godina, to je nevidjeni ciganluk. Njih bi trebalo izbaciti iz lige barem na pet godina. A valjda i ne mogu bolje dok im ulica bira rukovodstvo kluba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije