Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fantastična utakmica

Direktor Chelseaja došao gledati Pašalića, a Mario je briljirao

Mario Pašalić
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
13.04.2014.
u 22:52

– Dobro smo ušli u utakmicu, ali nakon gola... Ne mogu biti zadovoljan drugim poluvremenom, Hajduk je bio agresivniji i čvršći – kazao je Splitov trener Ivan Matić

Hajduk je sa 1:0 (1:0) svladao Split, bila je to treća ovosezonska pobjeda bijelih u gradskom derbiju.

Više strke od samog derbija svetog Duje donijela su dva detalja. U svečanoj loži sjedio je sportski direktor Chelseaja Michale Emenalo, koji je došao vidjeti stanje Marija Pašalića. Prije utakmice ručao je s predsjednikom Hajduka Marinom Brbićem.

A u loži nije bilo Splitova predsjednika Slavena Žužula. Sukladno svom običaju sjedio je na zapadnoj tribini. Imao je osobnog čuvara, a iz prikrajka je stanje na sektoru D pratilo dvadesetak policajaca i zaštitara.

Igor Tudor ostao je dosljedan svojim promjenama sustava. Ovaj put prezentirao je 4-3-2-1. Split je u početnim minutama po "Dinamovom receptu" visoko napao i Hajduk se dosta mučio s iznošenjem lopte. No, Split nije Dinamo, nije uspio materijalizirati dobro odrađen pritisak. Kako je utakmica odmicala, Hajduk je nekako hvatao ritam, a Split je jednostavno nestao s terena.

– Dobro smo ušli u utakmicu, ali nakon gola... Ne mogu biti zadovoljan drugim poluvremenom, Hajduk je bio agresivniji i čvršći – kazao je Splitov trener Ivan Matić.

Kao da je igra, koja nije bila ništa posebno, dosadila Mariju Pašaliću, najmlađem igraču na terenu. Vidio je dečko da je vrag odnio šalu, da Emenalo neće imati što prenijeti Joseu Mourinhu. Pa je u posljednjih desetak minuta prvog dijela zaigrao sam protiv svih. Najprije je u sredini terena pokazao raskoš briljantnom loptom za bok, pa je u 40. minuti doveo Hajduk u vodstvo. Prošao je kroz sredinu i udarcem s nekih 25 metara svladao nemoćnog Zagorca. Bio je to tipični engleski pogodak. Nije ga to zadovoljilo, dvije minute poslije probio je bok, Hajdukovi napadači zamalo su zakasnili, a u samom finišu prvog dijela šutirao je glavom i pogodio vratnicu. Čudesna su bila ta Pašalićeva četiri poteza. I u nastavku je dečko u bijelom dresu s brojem 8 dominirao. Dijelio je lopte kao na pladnju, ulazio u prigode, jednostavno Pašalić je bio briljantan.

– Sudeći po statistici ove sezone gazde smo u Splitu. Veseli me naša pobjeda, momci su pokazali zrelost, kvalitetu, dali su sve od sebe. Pašalić je bio fantastičan, čestitam mu na igri, ovo je bila jedna od njegovih najboljih utakmica – rekao je Hajdukov trener Igor Tudor.

Inače, valja notirati da je prvi put u drugom dijelu sezone između vratnica stao Lovre Kalinić koji želi pokazati da mu je mjesto na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a u prvoj momčadi našao se i Mijo Caktaš, još jedan oporavljenik.  

>>Hajduk na krilima junaka Pašalića pobijedio Split

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
10:27 14.04.2014.

ako su ovi tri puta pobijedili split, znači li to da je split hajdukova lokomotiva?

Avatar mlijeko
mlijeko
10:52 14.04.2014.

Gledao sam utakmicu na TV, a niti je utakmica bila dobra niti je Pašalić briljirao. Postigao je gol zato što je teren na Poljudu grbav pa je lopta odskočila nekoliko puta na putu do gola i i dobila neprirodnu putanju.. A utakmica je bila ispodprosječna sa bezbroj pogrešaka... Ali od Ozrena se niti ne može očekivati bolji članak. Navedeni novinar je sramota za novinarsku struku i VL bi se dobro trebao zabrinuti na takvim svojim suradnicima.

GI
gismund
11:10 14.04.2014.

utakmica nije bila ništa posebno, a ni pašalić nijenije briljirao tako da mi uopće nisu jasni ovi hvalospjevi...pašalić je istina odigrao dobru utakmicu, ali to je miljama daleko od ovakvih bombastičnih naslova kakve piše novinar-očito navijač hajduka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije