Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasplet prvenstva

Dinamovo je proljeće bolje od Rijekina

Dinamo - Split
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
19.03.2017.
u 10:00

U prošlom prvenstvu plavi su u proljeće krenuli sa šest pobjeda, sve do 1:0 poraza od Hajduka, a Rijeka je već u drugom proljetnom kolu stradala upravo od Dinama s 3:0

Nakon ne baš uvjerljive partije protiv Cibalije u Vinkovcima i onog Batinićeva penala plavi su ipak pronašli pravu formu i u nastavku sezone krenuli s odličnim rezultatima. U prvenstvu su sad na sto posto, četiri utakmice i četiri pobjede, dodali su tome i 6:0 pobjedu u polufinalu kupa sa Splitom, pa u uzvratu odigrali mirnih 0:0.

Osim prave forme, Dinamu na ruku ide činjenica da je u proljeće bolji nego u jesenskom dijelu. Zacijelo i zato što nema europskih utakmica, jer pripreme odradi mirno i u cijelosti, za razliku od ljetnih kad je zbog Europe sve ‘stisnuto’. Na kraju zadnje tri sezone Dinamo je bio prvak, a Rijeka je bila druga i te zadnje tri sezone plavi su uvijek na proljeće osvajali više bodova od Rijeke.

Plavi pobjeđivali Rijeku

U prošlom prvenstvu plavi su u proljeće krenuli sa šest pobjeda, sve do 1:0 poraza od Hajduka, a Rijeka je već u drugom proljetnom kolu stradala upravo od Dinama s 3:0. Na kraju su plavi do kraja upisali sve pobjede osim remija 0:0 s Rijekom pet kola prije kraja. Izgubili su na proljeće samo pet bodova, a Rijeka je izgubila 11, osim poraza od Dinama, upisala je još četiri remija, na kraju je Dinamo slavio naslov s osam bodova prednosti.

U sezoni prije toga Dinamo je na proljeće izgubio osam bodova, a Rijeka 13, stradala je i s 4:0 od Dinama (i jednom igrala 2:2), te na kraju prvenstva kao druga završila s 13 bodova manje od plavih.

U sezoni 2013./14. Dinamo je na proljeće izgubio deset bodova, a Rijeka 13 i zanimljivo, i tada su plavi pobijedili Rijeku s 4:0 i odigrali 2:2. Prvak je bio Dinamo, s 11 bodova više od Rijeke. I sad je krenulo slično, plavi imaju sve četiri pobjede, Rijeka je nakon tri pobjede upisala remi kod Hajduka u prošlom kolu i ‘skratila’ bodovni saldo za dva boda.

Ono što je ipak drukčije jest to što su plavi ovaj put krenuli s druge pozicije, a Rijeka je postala lovina. Imala je i u prošlom prvenstvu prednost, ali u jesenskom dijelu, no ta četiri boda više prosula je do zimske stanke.

Istra uzela plavima dva boda

I u ovom trenutku Rijeka ima četiri boda više. Pred današnju utakmicu s Istrom 1961 trener Dinama Ivajlo Petev s pravom se pribojava lošeg travnjaka. Kako i ne bi, upravo na takvom travnjaku njegova se momčad teško mučila protiv Cibalije, u spomenutom prvom kolu nastavka.

– Jedino što me zabrinjava jest teren, ali to ne možemo promijeniti, moramo se što brže prilagoditi i biti pravi jer samo nas tri boda zanimaju protiv Istre, koja ima solidnu momčad i bit će to dobra utakmica – veli Petev, koji s Puljanima nema dobra iskustva. Oni su mu ‘ukrali’ jesenas dva boda remijem u Maksimiru, nakon što su plavi poveli u 44. minuti preko Juniora Fernandesa, za konačnih 1:1 izjednačio je današnji kapetan Istre Goran Roce iz jedanaesterca. U Dinanu su i službeno objavili da nije stigla nikakva obavijest o Arijanu Ademiju, ni odluka ni o odgodi odluke, vjeruju da bi se sve trebalo riješiti za koji dan.

Komentara 3

VA
valentin2017
10:51 19.03.2017.

Sastanemo se prije utakmice na Maksimiru i vrlo su zanimljivi komentari ljudi koji su u i oko Dinama. "Ove godine moramo biti prvi iz inata jer cijela Hrvatska navija protiv Dinama!" Dalje je sasvim svejedno, ali mislim da ako Rijekaa nebude prva ove godine slijedi rasulo na Kantridi. Volpi mora vratiti ulozeno, a tada opet slijedi novih 10 godina Dinama.

Avatar abcd
abcd
10:40 19.03.2017.

Dinamo ce osvojiti ovo prvenstvo. Kombi Dinamovih igraca od prije par godina kao poklon Rijeci ce se naplatiti. Dugovi se moraju vracati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije