Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSEBNA POSVETA

UEFA otkrila deset razloga zašto je Dinamo stigao do 'decime'

Dinamo
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/4
05.05.2015.
u 11:19

Zdravko Mamić, talenti, nogometna škola, financijska stabilnost...

Dinamo se okitio desetom uzastopnom titulom i to nije prošlo nezapaženo Uefi, koja je posvetila prostor najboljem hrvatskom nogometnom klubu i navela razloge zbog kojih modri toliko dominiraju.

Ima ih deset, a donosimo sve:

1. Dobar menadžment - Dinamo je od povratka Zdravka Mamića u klub zaradio više od 150 milijuna eura na transferima.

2. Talentirani igrači - Hrvatska je poznata po talentiranim igračima, a Dinamova skautska služba u suradnji s trenerima pobrinula se za dovođenje najtalentiranijih mladih igrača.

3. Nogometna škola svjetske kvalitete - kroz Dinamove mlađe kategorije prošli su brojni odlični igrači, a u aktualnoj reprezentaciji do 17 godina čak je 12 Dinamovih igrača, redom osvajača Nike Premier Cupa.

4. Financijska stabilnost - novac pristigao kroz transfere omogućio je Dinamu bezbrižnu budućnost i koncentraciju na nove talente.

5. Problemi rivala - najveći Dinamov rival Hajduk osvojio je posljednji naslov 2005. godine, a od tada se bori s financijskim problemima.

6. Dovođenje igrača iz inozemstva - Dinamo je bio u mogućnosti dovesti igrače poput Eduarda, Sammira, Luisa Ibaneza, Leandra Cufrea, Pedra Moralesa, Ettoa ili Juniora Fernandeza.

7. Treneri - Dinamo je često mijenjao trenere, ali su ga vodili treneri poput Josipa Kužea, Vahida Halilhodžića i Branka Ivankovića, a od listopada 2013. godine na klupi je Zoran Mamić.

8. Zoran Mamić - Mamić se u Dinamo vratio 2005. godine, a od tada je kao igrač, sportski direktor i trener svake sezone osvojio naslov prvaka.

9. Dobra struktura kluba - Dinamovi uredi dobro odrađuju svoj dio posla, od press ureda do onog inozemnog. U organizaciji, Dinamo izgleda poput velikih europskih momčadi.

10. Popularnost u Hrvatskoj - Dinamo je uz Hajduk najpopularniji hrvatski klub, a istraživanje iz 2005. godine pokazalo je da ima oko milijun i pol navijača.

To većinom stoji, ali o točkama četiri, devet i deset moglo bi se zasigurno raspravljati. No u ovom slučaju bitnije je da UEFA prati što se događa barem u određenom obliku i ne propušta posvetiti našem prvaku prostor i približiti ga široj publici.

>> Zoran Mamić prvak kao igrač, sportski direktor i sada trener

Komentara 50

SP
Spezispezi
11:46 05.05.2015.

Jedini segment društva koji partija još ne kontrolira je Nogometni savez i najuspješniji klub na području bivše juge - GNK Dinamo. Nogometna reprezentacija je ostala jedini pravi istinski netaknut znak hrvatske državnosti, jer za nju srcem igraju Hrvati iz cijeloga svijeta i zato je primjer uspjeha, a to žele srušiti već godinama. Srećom ne uspjevaju. Jednako volim i Dinamo i Hajduk, a kamo sreće da imamo još 2-3 kluba dinamove razine.

DU
Deleted user
11:34 05.05.2015.

O Mamiću možemo misliti što god hoćemo, ali savršeno je jasno da je on očuvao klub Dinamo velikim. Sviđa li nam se klub s 11 stranaca ili ne, ili sviđa li nam se ustroj kluba drugo je pitanje. Istovremeno u mom Hajduku imamo drugačiji primjer, primjer kluba koji vodi ulica (zapravo nitko), u kojem vlada anarhija. Pitam što je bolje?

SP
Spezispezi
11:33 05.05.2015.

Sve to za mnoge ne valja jer nije socijalistički i konumistički klub, jer se ne klanja titu i partiji, a njihova propaganda je od kluba napravila najobraženiju instituciju u Zagrebu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije