Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bugari slavili 2:1

Ludogorec slavio na Maksimiru, Dinamo bez pobjede u EL-u!

Dinamo - Ludogorec
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/8
12.12.2013.
u 20:57

Na Maksimiru je bilo tek nešto više od tri tisuće gledatelja, a svjedočili su novom kiksu modrih

Utakmica zadnjeg kola u skupine Europske lige između Dinama i Ludogoreca nije odlučivala ni o čemu, Bugari su osigurali prvo, a Dinamo posljednje mjesto. Zato su gosti i odmarali nekoliko igrača, ali izašli su s respektabilnom momčadi, manje su se oni odmarali nego su plavi imali izostanaka zbog ozljeda. No, Ludogorec je slavio sa 2:1, plavi su upisali novi poraz i u ovoj najlošijoj sezoni u Europskoj ligi, osvojili samo jedan bod.

Plavi su dobro krenuli u utakmicu, pokušali su pritisnuti, igrati visoko, no Ludogorec je kvalitetniji od Hajduka koji se tom pritisku nije mogao othrvati. Ludogorec se dobro branio, a plavi su vrlo brzo izgubili taj pritisak iako su nekakvih poluprilika imali. No, kad bi i krenuli u protunapad, nedostajao je zadnji pas, stalno im je lopta zapinjala za nekog od igrača iz Razgrada. Jedinu dobru priliku imao je Fernandes, tukao je glavom, ali su gosti izbili s crte.

Gosti su prvi put zaprijetili preko Abaloa koji je iskoristio loše postavljanje Pinta, no nasreću nije bio precizan. A već u sljedećem napadu Ludogorec je poveo. Marcelinho je dao loptu između plavih stopera, Abalo je utrčao i mirno zabio Sandomierskom, povratniku na plava vrata. Pa je Marcelinho imao priliku, a sa slabo popunjenog Maksimira plavima su stigli prvi zvižduci.

No, Ludogorec se dobro sjeća Dinama od prije godinu dana kad je u sudačkoj nadoknadi Vida zabio za 3:2 i plave uveo u Ligu prvaka. Sad su pogodak primili u nadoknadi prvog poluvremena. Iz kuta je ubacio Pamić, Ademi pokušao pucati, a lopta je došla do Čopa koji s nekoliko metara glavom prosljeđuje loptu u mrežu za 1:1. No, ovacije je dobio Josip Šimunić koji je prije te akcije nanizao tri igrača Ludogoreca i izborio udarac iz kuta, iz kojeg su plavi izjednačili.

U nastavak su plavi opet krenuli jako dobro, agresivno, željni pobjede. I stvarali su prilike, a najbliži pogotku bio je Fernandes kad je tukao pored same vratnice. I onda, u jeku dobre igre plavih, pogodak je zabio Ludogorec. Roman Bezjak "predriblao" je dotad sjajnog Josipa Šimunića i zabio 18 minuta prije kraja utakmice. A mogao je i do 3:1 kad je tukao Aleksandrov, ali je odlično obranio Sandomierski.

Ključne riječi

Komentara 23

AN
Antraxxx
20:37 12.12.2013.

Očekivano. Šteta što sam stavio samo 100kn na Ludogorec

Avatar morski covik 3
morski covik 3
19:37 12.12.2013.

Ajmooooo!!!! Za povijest!!!!

FR
fros
19:04 12.12.2013.

lijepo je vidjeti sve te obitelji s djecom i prepun stadion otkad nema huligana.a,ha,ha.mamiću odlazi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije