Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rog u špici, Antolić od početka

Dinamo već zaradio 6,1 milijun eura, a ulazak u LP donio bi još 8,6 milijuna

Dinamo - Split
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/7
24.08.2016.
u 13:10

Dvoboj u Salzburgu sudit će iskusni Škot Craig Thomson (44), koji je prije dvije godine bio glavni arbitar dvoboja Feyenoord – Rijeka (2:0) u skupini Europske lige.

U Dinamovoj svlačionici nema ozlijeđenih, trener Zlatko Kranjčar može računati na sve igrače uoči ključnog okršaja za ulazak u Ligu prvaka protiv Red Bull Salzburga (srijeda, Red Bull Arena, 20.45 sati). Plavi su u Salzburg, na uzvratnu utakmicu doigravanja, otputovali u utorak prije podne zrakoplovom, a trener Zlatko Kranjčar uoči odlaska istaknuo je:

Plavi moraju zabiti barem gol

– Nemamo nikakav imperativ ulaska u Ligu prvaka, nitko iz klupskih salona ne vrši pritisak na svlačionicu! Ali, svjesni smo da imamo velike šanse za prolaz! Šanse su nam barem 50:50, moramo biti realni i opet istaknuti da ovaj Salzburg ipak nije na kvalitativnoj razini onoga od prije dvije godine. A mi imamo igrače koji mogu napraviti razliku i donijeti prevagu, stoga sam uvjeren da ćemo odigrati dobru utakmicu i ući u Ligu prvaka – kaže Kranjčar.

Dinamov primljeni pogodak u maksimirskom 1:1 remiju pogurnuo je austrijskog prvaka u laganu ulogu favorita, jer bi i uzvrat bez golova značio Dinamovu eliminaciju. Ali, svaki remi s više od jednoga postignutog gola plavima odgovara. Zagrepčani, dakle, jednostavno moraju zabiti gol u Red Bull Areni, jedan im gol treba za ostanak na životu, a dva možda i jamče prolaz! Upitali smo Kranjčara kako mentalno priprema momčad za utakmicu sezone.

– Moramo biti organizirani i čvrsti, s tendencijom napada. Ne smijemo juriti, ali sigurno ćemo više kontinuirano napadati, nego se braniti. Želja nam je uspostaviti igru dodavanja i nametnuti se kao momčad koja će diktirati način igre – kaže trener.

A baš je to ponajviše nedostajalo u prvom poluvremenu zagrebačke utakmice, vezni igrači, osim Jonasa i Roga, nisu ispunili zadano.

– Možda je u prvom dijelu bilo lošije, jer neki igrači nisu dali ono što smo željeli, ali u nastavku je sve sjelo na svoje mjesto. Vjerujem da ćemo u Salzburgu od prve minute igrati onako kako želimo.

A kakav Salzburg očekujete?

– Rezultat 1:1 dovodi ih u poziciju da stalno u podsvijesti imaju – čuvanje rezultata zbog tog gola u gostima! Dakle, očekujem da će austrijski prvak postaviti blok i svoju će šansu tražiti u protunapadima, siguran sam da neće igrati napadački. No, zabijemo li mi prvi pogodak, tada će se sve promijeniti, tada će se utakmica otvoriti! Kad povede 1:0, onda momčad poput Dinama može i sačuvati tu prednost!

Mislite, dakle, da biste u Salzburgu mogli proći bez primljenog gola?

– A zašto ne? Takav je rasplet svakako moguć!

Ipak, što bi se moglo dogoditi povede li Salzburg? U kojoj vas mjeri takav tijek zbivanja može unerediti?

– Ne previše, jer mi se opet s jednim postignutim golom vraćamo ravnopravno u utakmicu. O svemu tome stalno razgovaramo i ne vjerujem da bi nas bilo što moglo iznenaditi i baciti u depresiju, ili “odsjeći nam noge”. Bit ćemo mentalno spremni za svaku inačicu – smatra Cico Kranjčar.

Podsjetimo da je Dinamo prije tri godine bio i u težoj situaciji, doma je senzacionalno izgubio od objektivno lošije bečke Austrije 0:2 pa je na uzvratu u Beču primio i pogodak već u petoj minuti, ali nije se predao! Štoviše, tek je onda hrvatski prvak zaigrao kako zna i može, poveo je 3:1, da bi u završnici dvoboja ipak primio gol koji ga je izbacio iz elite.

Plavi su ovoga ljeta u pretkolima Lige prvaka zaradili od Uefe već 6,1 milijun eura, a uđu li u Ligu prvaka, blagajna će biti bogatija za još 8,6 milijuna eura! A da ne govorimo koliko će igračima narasti cijena igranjem pod svjetlima najblještavijih reflektora... O sastavu koji će sučeliti Austrijancima Kranjčar kaže:

Sudi Škot Thomson

– Još dvojim oko početne postave, odlučit ću na dan utakmice. Imam, naime, nekoliko kombinacija i ideja. Primjerice, razmišljam da Ćorić počne utakmicu, da Rog igra u “špici”... Kapetan Antolić sigurno počinje, odigrao je dobro protiv Splita i polako se vraća u formu. Kao i Pivarić, koji će sigurno startati na lijevom defenzivnom boku – kaže Kranjčar.

Dvoboj u Salzburgu sudit će iskusni Škot Craig Thomson (44), koji je prije dvije godine bio glavni arbitar dvoboja Feyenoord – Rijeka (2:0) u skupini Europske lige. Inače je profesionalni sudac.

>>Treba li Dinamu Liga prvaka?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije