Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A cijene su popularne

Dinamo sve manje zanima svoje navijače: Ulaznice za derbi dijele se 'šakom i kapom'

Dinamo, Maksimir
15.05.2015.
u 15:28

Marketing hrvatskog prvaka ovih dana radi punom parom, što je hvalevrijedno jer derbi zaslužuje gledatelje pa se tako ulaznice, koje se inače prodaju po popularnim cijenama od deset do 30 kuna, dijele na sve moguće načine

Najveći hrvatski derbi, onaj između Dinama i Hajduka, oduvijek je izazivao velikih interes navijača, stadioni su bili ispunjeni do posljednjeg mjesta, a ispred stadiona se tražila karta više pa su "šverceri" trljali ruke. I dok je u Splitu interes još uvijek sličan (18 tisuća gledatelja bilo je u ožujku), u Zagrebu ga više nema. Usporedbe radi, Dinamo je ove sezone u Maksimiru u deset utakmica ukupno gledalo 19.400 gledatelja, što je u prosjeku 1900, dok je Hajduk u sedam (imali su nekoliko utakmica bez gledatelja) susreta pratilo 66.500 gledatelja, u prosjeku 9.500. Zanimljivo, Dinamo je u toj rubrici tek peti u HNL-u, iako je uvjerljivo najkvalitetniji, s vrlo velikim izgledima da prvenstvo osvoji bez poraza.

I, nažalost, sada je došlo do toga da moraju "na silu" dovlačiti publiku na stadion. Marketing hrvatskog prvaka ovih dana radi punom parom, što je hvalevrijedno jer derbi zaslužuje gledatelje, pa se tako ulaznice, koje se inače prodaju po popularnim cijenama od deset do 30 kuna, dijele na sve moguće načine. Djeca u školama i vrtićima dobivaju besplatne ulaznice za sebe i roditelje, ulaznice se dijele i uz kupljene dresove, ali i na druge načine. Tako se po Zagrebu mogu vidjeti plakati s natpisom "Kupi pivu, ulaznica za Dinamo – Hajduk gratis!" No, ni to nije sve, udruga Erasmus, jedna od najvećih međudisciplinarnih studentskih organizacija u Europi čiji je glavni cilj briga o studentima na razmjeni i promicanje studentske mobilnosti, na svojim Facebook stranicama poziva sve zainteresirane da dođu u Maksimir – besplatno.

I, dok su neke od ovih akcija za svaku pohvalu i Dinamu treba dignuti "palac gore" što poziva djecu i roditelje, poražavajuće za maksimirski klub jest činjenica da uza sav trud koji sada ulažu, stadion sigurno neće biti puno. Štoviše, bit će daleko od toga, a ako kojim slučajem padne kiša, mogli bi doživjeti još jedan debakl.

– U Zagrebu je moja obitelj, rodbina, prijatelji. Bit će dosta mojih navijača na tribinama. Možda njih dvadesetak, tridesetak... U svakom slučaju, vjerujem da će za derbi na Maksimiru biti više Hajdukovih navijača nego Dinamovih – rekao je Fran Tudor, igrač Hajduka, u najavi derbija.

Možda bi se u Maksimiru trebali zapitati zbog čega više ne zanimaju svoju publiku...

>>U prvom derbiju bila su 4 stranca, sada će ih biti gotovo više nego domaćih!

>>Dinamo poslao Hajduku upute za navijače koji dolaze na derbi

Ključne riječi

Komentara 38

Avatar Titanov sin
Titanov sin
16:10 15.05.2015.

Eh.........Nije Dinamo "velesila" kao hajdug ali nekako se živi . Stvarno su neki novinari izgubili kompas . Prvenstvo je davno odlučeno , pitanje da li hajdug želi igrati , ako želi je ostalo samo jedno nevažno pitanje , kojom razlikom će DINAMO pobjediti . Tako da nema naboja , nema interesa gledati "bile " .

ŠU
šušnjar
16:02 15.05.2015.

Delaču ostavi se više Dinama ,piši o svom jajduku .Mislim da su ovo realne cijene ulaznica 10,20 i 30 kn .Ne plačate trenere,čistačice svima ste dužni i stalno vam je Dinamo kriv a klub vam vodi hrpa huligana.

LI
Lik123
16:38 15.05.2015.

Već po naslovu sma skužio da je Delač, ko bi drugi :) Delaču i ostali novinari, kad već non-stop tepete po gledateljima, dajte malo istražite zakaj Hajdug na zadnjim tekmama nema više od 3 soma ljudi, a hvale se saa 6 tisuća pretplatnika. Jel moguće da su baš uvijek tema naše prazne tribine (što se tu ima napisati da već nije napisano), a evidentno osipanje tzv. "Hajudgove navijačke vojske" baš nikad nije tema. I slučajno ovakav sramotni i sugestivni naslov točno pred derbi, ako neko i hoće doći da odustane. Pa kolki jadnici možete bit?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije