Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI KUP

Dinamo rutinski svladao Belupo i prošao u finale

Dinamo Belupo
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/15
26.03.2014.
u 18:52

Bila je to formalnost koju su zagrebački nogometaši odrađivali bez strasti, no za to su opuštanje mogli biti i kažnjeni jer su gosti bili ambiciozni pa je vratar Antonijo Ježina u dva navrata spašavao dinamovce.

Domaćom pobjedom 2:1 Dinamo je potvrdio plasman u finale Kupa, sačuvavši prednost 2:0 iz prve utakmice protiv Slaven Belupa u Koprivnici. Bila je to formalnost koju su zagrebački nogometaši odrađivali bez strasti, no za to su opuštanje mogli biti i kažnjeni jer su gosti bili ambiciozni pa je vratar Antonijo Ježina u dva navrata spašavao dinamovce.

Iako je Zoran Mamić najavljivao nastavak niza dobrih igara i rezultata, ipak se opuštanje kod plavih nije moglo izbjeći. Koprivničkih 2:0 utjecalo je, uostalom, i na Mamića koji je dobro ispremiješao momčad pa su, u odnosu na Poljud, priliku dobila čak petorica novih igrača. Sve se to, dakako, osjetilo u Dinamovoj igri, a gosti su dobro parirali i znali su zaprijetiti.

Međutim, u 27. minuti otklonjene su i one najmanje dvojbe o ukupnom pobjedniku. Bila je to prva prava akcija plavih, Halilović je krasno poslao loptu iza leđa gostujuće obrane izbacivši Čopa u čistu priliku. A Čop takve situacije ne propušta i smireno je svladao vratara Picaka udarcem s desetak metara iskosa s desne strane za 1:0.

Treba svakako napomenuti da je Novinić tri minute prije i minutu poslije gola imao dvije lijepe prigode, no Ježina je odličnim reakcijama sačuvao mrežu. Dinamov vratar ipak nije bio svemoguć u 52. minuti. Crepulja je filigranski točno u šansu izbacio Raka koji je pobjegao Limi i Pivariću (zamijenio je Šimunića na srednjem braniču!?) i sa 12 metara izjednačio na 1:1. A deset minuta kasnije, nakon velike pogreške Rubena Lime, Čanađija je bio u izglednoj situaciji, no nije znao iskoristiti priliku. Mladi Fran Brodić donio je pobjedu Dinamu udarcem sa 18 metara nakon odbijanca u 83. minuti.

>> Halilović se poklonio Messiju: Najbolji je na svijetu

Komentara 4

CA
canajisraM
19:06 26.03.2014.

Polako se obistinjava ono sto je rekao Mamic ; 10 godina za redom Dinamo ce odnijeti prvenstvo ( a izgleda i kup) ....i jos 10 godina dok sam ja tu. Voljeli mi to ili ne treba priznati da je Dinamo daleko najbolji tim u Hrvatskoj i financiski najbolje stojeci i pored toga sto ima manji prosjek gledatelja po utakmici nego Dinamo.Dinamo je jednostavno odlicno vodjen klub( da im se samo rijesiti onih bbb-budala). Jedina sansa Hajduka je da se okrenu masovnim radom sa mladima ( i najmladjima ... ljudi bozji pa na Sj.americkom kontinetu postoje lige za 3-godisnjake.) Stvarno mi je zao vidjeti ovakav Hajduk a o upravnom odboru da ne govorim.

CA
canajisraM
18:58 26.03.2014.

Pa ne znam da je bas bilo rutinski . Slaven je igrao bunker i imali su svoje sanse . Dinamo superioran ali bezidejan. Brodicev pgodak odlican. Malom Halilovicu ce trebati barem 2 godine da dobije minutazu u Barceloni.

CA
canajisraM
19:07 26.03.2014.

ispravak .....i pored toga sto ima manji prosjek gledatelja po utakmici nego Hajduk

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije