Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagreb - dinamo 0:2

Dinamo se vratio na prvo mjesto: Hodžić dvostruki strijelac u Kranjčevićevoj

Zagreb - Dinamo
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/7
31.07.2015.
u 22:57

Dinamo je igrao u šarenom sastavu i mučio se. U igri za zaborav najbolji su bili Rog i Hodžić.

Dinamo je rutinski u 4. kolu MAXtv Prve HNL odradio posao protiv Zagreba pred tri tisuće gledatelja u Kranjčevićevoj (2:0), ali u toj izvedbi prvaka nije se nazrijelo baš ništa na što bi Zoran Mamić mogao biti ponosan.

U 13. minuti katastrofalno je pogriješio inače solidni Zagrebov lijevi branič Ćubel poklonivši loptu sretnom strijelcu Arminu Hodžiću. Nevjerojatan Ćubelov poklon okrenuo je vodu na Dinamov mlin premda, osim Marka Roga i povremeno Ante Ćorića, plavi u prvom poluvremenu nisu imali niti jednoga raspoloženoga igrača.

Dok se Dinamo mučio i jalovo prijetio, igrajući istinski loše, spomenuti Ćubel priredio mu je frku u 26. minuti probivši obranu gostiju, no udarac je bio neprecizan. Minutu poslije Zagrebov vratar Livaković finom je paradom skinuo šut Marka Roga, a Varaždinac je u 43. minuti zapucao zicer, koji je nastao slučajno, previdom vratara Livakovića. Rog s pet metara nije uspio ugurati loptu u mrežu.

U nastavku utakmice Zagreb se ipak ohrabrio i dignuo glavu shvativši da previše respektira kilavoga prvaka. Tako je početkom drugoga dijela Konopek zabio za 1:1, no pomoćni sudac dignuo je zastavicu iako se činilo da zaleđa nije bilo. Valentino Stepčić u 61. minuti gađao je u donji kut, no Eduardo se ispružio i skinuo taj udarac. U sljedećem napadu Arijan Ademi nanizao je nekolicinu Zagrebovih igrača i izašao sam pred vratara Livakovića i – pogodio vratnicu.

Dinamovu pobjedu zapečatio je, tko drugi, nego opet Bosanac Armin Hodžić, dečko koji je u dvije utakmice postigao već pet pogodaka. Pinto mu je majstorski podvalio loptu iza Zagrebove obrane, a Hodžić zaobišao vratara i lakoćom zabio za 2:0.

Zoran Mamić svjesno je ušao u ovu avanturu, s igračima koji više nikada neće (i ne smiju) zaigrati u ovom sastavu, čuvajući glavninu snaga za uzvrat s Moldeom. Pjaca je ušao u drugom poluvremenu, Henriquez je ostao na klupi, Soudani, Pivarić, Taravel i Machado nisu bili u konkurenciji za gradski derbi. U svijetlu te sudbinske utakmice u Norveškoj, Mamiću se donekle i može progledati kroz prste za ovaj neuspjeli eksperiment. Premda, od tako skupo plaćenih igrača očekivalo bi se da lakoćom lome suparnike u Hrvatskoj ligi.

Na žalost, Dinamova pobjeda imala je i jednoga tragičara. Lijevi branič Mario Musa, inače sklon ozljedama, nastradao je već u šestoj minuti i odšepao s travnjaka. Nadamo se da ga opet ne čeka dulja stanka.

Dinamo je pobjedom skočio na prvo mjesto ljestvice sa 8 bodova dok ga slijede Split (7) i Istra (6) s utakmicom manje. Zagreb je sedmi s dva boda.  

ZAGREB - DINAMO 0:2 (Hodžić 13', 72')

ZAGREB: Livaković - Matić (od 46. Konopek), Musa, Kolinger, Ćubel - Kovačić, Stepčić, Šulc (od 46. Mudražija) - G. Boban, Krovinović - Medić

DINAMO: Eduardo - Pinto, Gonçalo, Šimunović, Musa (od 6. Matel) - Ademi, Pamić - Fernandes, Ćorić (od 65. Antolić), Rog (od 65. Pjaca) - Hodžić

>>Mamić želi vratiti Niku Kranjčara u Dinamo: Nudi mu spas karijere i dobru zaradu

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije