Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvak uvjerljiv

Dinamo na 'čileanski pogon' produbio krizu Splita, Cekici slomio ključnu kost

Dinamo - Split
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/7
28.02.2015.
u 17:03

Zoran Vulić, koji je zbog ozlijeda jedva uspio posložiti momčad za susret, branio se većinu utakmice.

U Maksimirskoj 128 već skoro sedam desetljeća ne drhte kada se na parkiralištu ispod njihove zapadne tribine sparkira autobus splitskih registracija s nogometašima s Parka mladeži. Plavi još od prvenstva Banovine, ako se toga itko i sjeća, od Splita kod kuće ne gube... Ni danas nije bilo ništa drugačije, slavio je Dinamo 2:0 te se nakon prosutih bodova u Osijeku, vratio na pobjedničke staze...

Gosti su i na papiru bili bezopasni, jer od sredine listopada prošle godine čekaju pobjedu. No, na travnjaku su itekako opasni! Splićani su za plave kobni, prije deset mjeseci Dario Rugašević je polomio Juniora Fernandesa, a sada je Endri Cekici slomio ključnu kost nakon duela s Tomislavom Radotićem. Dogodilo se to u šesnaestercu u 15. minuti, pa je osječki sudac Damir Batinić pokazao na bijelu točku. Loptu je namjestio Angelo Henriquez, silovito opalio ravno u vratara Zagorca koji je 'bombu' tek uspio skrenuti u vrh svoje mreže.

Za 2:0 zabio je spomenuti Fernandes već u 34. minuti. S guštom je Fernandes pretrčao crveni zid, te lijepo, plasirano, niskim lobom prebacio Zagorca. Vratar Splita nemoćno je iza sebe gledao kako lopta polako ulazi u gol. U pravilu, kad Junior Fernandes istrči protiv Splićana, taj i zabije gol. Bio mu je ovo peti nastup i četvrti pogodak. Dres je poletio u zrak, a ponosno je pokazivao natpis na podmajici 'Sretan rođendan'. Očito mu je slavljenik bio vrlo važan, jer brzo je zaradio žuti karton.

Zoran Vulić, koji je zbog ozlijeda jedva uspio posložiti momčad za susret, branio se većinu utakmice, tek je sjevnulo nekoliko kontri u kojima je Henri Belle probijao po desnoj strani, čak je jednom bio u izglednoj situaciji pred vratarom Eduardom, ali je traljavo opalio.

Vrijedi pohvaliti i Marka Pjacu, koji je odigrao par lijepih poteza, brazilski propuštao kroz noge, dodavao i trudio se, te ozlijeđenog Cekicija, koji iako je igrao kratko, ostavio je vrlo dobar dojam, te zaradio pljesak par stotina okupljenih navijača. 150. nastup proslavio je Arijan Ademi, s kapetanskom vrpcom na ruci, i novom frizurom, solidno je odigrao u veznom redu.

U igri, plavi su previše kombinirali, mogli su pobijediti i s većom razlikom, no Machado, Fernandes, Pjaca i društvo više su vježbali kombinatoriku na malom prostoru, nego što su se trudili opaliti loptu prema golu.

- Nije vam ovo mali nogomet - vikali su im s tribina...

Dinamo je nakon 23 kola prvi sa 59 bodova dok je Split šesti sa 23 boda.

Tijek utakmice

DINAMO - SPLIT 2:0 (2:0)

90' Završila je utakmica, Dinamo je pobijedio 2:0

76' Prijete i gosti. Cikalleshi se snašao između trojice Dinamovih braniča, a Eduaro je obranio njegov udarac

73' Barbarić je teško pogriješio, a to je umalo iskoristio Henriquez. Snažno je pucao, ali Zagorac je bio na visini zadatka

61' Navijači Dinama, inače bliski vodstvu kluba, tijekom prvog poluvremena izvjesili su transparent s porukom Dariju Šimiću, ali i drugim legendama Dinama poput Igora Bišćana, Silvija Marića i Tomislava Šokote. Što su im poručili pročitajte ovdje.

55' Dinamo i dalje dominira. Dvaput su domaći zaprijetili udarcima glavom. Neprecizni su bili Šimunović i Fernandes.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

45' Završilo je prvo poluvrijeme, Dinamo vodi 2:0.

34' GOOOL Fernandes je atraktivnim pogotkom povisio prednost Dinama na 2:0! Machado ga je pronašao dugom loptom, a Čileanac je prebacio Zagorca i pogodio nebranjenu mrežu. Gol je proslavio pokazavši natpis na majici ispod dresa. Pisalo je 'Sretan rođendan sine'

17' GOOOL Dinamo vodi 1:0! Zabio je Henriquez s bijele točke! Radotić je prekršajem zaustavio Cekicija, a sudac Batinić dosudio je najstrožu kaznu. Čileanac je pucao u lijevi kut, Zagorac je bio na lopti, no udarac je bio snažan. Mladi Albanac morao je napustiti igru zbog ozljede, a zamijenio ga je Pavičić.

14' Sjajna prilika za Split! Cikalleshi je odlično Bellea koji se sjurio sam prema Eduardu. Ipak, Kamerunac je nonšalantnim udarcem propustio lijepu prigodu.

3' Tekstualni prijenos uživo pratite na portalu Goal.

1' Počela je utakmica u Maksimiru.

Sastav Dinama (4-3-3): Eduardo - Pinto, Šimunović, Sigali, Taravel - Machado, Ademi, Cekici - Pjaca, Henriquez, Fernandes.

Sastav Splita (4-2-3-1): Zagorac - Ibriks, Galović, Barbarić, Rugašević - Radotić, Vidović - Belle, Kvesić, Glavina -  Cikalleshi.

>>Mamić: Stavio sam devet stranaca u prvih 11 zbog više sile'

>>Ako kupujete Dinamove dionice, uzmite bar dvije

Komentara 10

Avatar feudalac
feudalac
15:55 28.02.2015.

...ovi kostolomci iz Splita su zbilja prevršili svaku mjeru, prošle godine su Fernandesu slomili nogu a sada je Cekiciju pukla ključna kost!

TO
Tonny96
15:59 28.02.2015.

Nadam da ce nakon privatizacije doci i navijaci!!

SO
sonce
20:30 28.02.2015.

Treba te napuhane kostolomce pošteno kazi, a i treneri su krivi što dozvoljavaju grubu igru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije