Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Dinamo u blijedom izdanju remizirao s Moldeom na Maksimiru!

Dinamo - Molde
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/9
28.07.2015.
u 22:49

Ono što ide u prilog Moldeu jest činjenica da su u natjecateljskoj formi jer je njihovo prvenstvo počelo u travnju, dok je Dinamo tek na početku sezone.

U trećem pretkolu Lige prvaka Dinamo je razočarao na Maksimiru i odigrao 1:1 protiv norveškog Moldea. Hrvatski prvak poveo je u 18. minuti preko Henriqueza, a samo dvije minuta poslije izjednačio je Kamara.

Zoran Mamić ponovno je odlučio krenuti s tri braniča, Dinamo je igrao u sustavu 3-5-2 (3-4-1-2), ali večeras to nije djelovalo posebno dobro. A sama utakmica otvorena je velikom prilikom, Taravel je ispucao loptu i gurnuo Soudanija samog pred vratara, ali on je pucao pokraj gola.

Zvižduci na poluvremenu

A tada je Molde preuzeo konce igre i pokazao da se u Zagreb nije došao braniti i stvorio nekoliko dobrih situacija, ali nije uspio zabiti. A onda je u 18. minuti Pivarić lijepo ubacio, Henriquez dobro skočio i majstorskim trzajem glavom zabio za vodstvo. I umjesto da modrima to bude poticaj i da se opuste, oni su samo dvije minute poslije primili gol. Kamara je iskoristio dobar ubačaj i također glavom zabio za 1:1.

Do kraja prvog dijela nije bilo puno prilika, ali je Molde izgledao opasnije pa stoga ne čudi da je maksimirska publika zvižducima ispratila hrvatskog prvaka u svlačionicu.

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

– Jako teško probijamo Molde, uspjeli smo samo jednu pravu akciju napraviti i to je bio gol. Morat ćemo se popraviti u nastavku, rekao je tada pomoćni trener Igor Cvitanović, a Dinamo se zaista popravio u nastavku, ali nedovoljno.

Dominirao je, imao prilike Pivarića i Henriqueza, ali su pucali pokraj gola. Sve ostalo bio je čisti posjed, mučenje lopte bez konkretnog učinka. Napadi su se slijevali, ali nikako modri nisu uspjeli dati ''zadnji pas'' i probiti blok čvrstih i organiziranih Norvežana koji su i u nastavku nekoliko puta opasno zaprijetili iz kontre, ali su bili neprecizni.

Molde favorit

Sve u svemu, bila je ovo blijeda predstava Mamićeve momčadi, ponovno tu nije bilo kombinatorike i svježine, a rezultat je prilično neugodan. Iako nismo izgubili šansu, pogotovo jer se zna da Dinamo dobro igra u gostima, uloga favorita sada je na strani Moldea. Dodajmo kako je susret obilježio i incident Machada koji je vlastitoj publici pokazao srednji prst i dobio crveni karton.

Zagrebački klub tako je protiv norveških momčadi upisao i remi jer dosad je igrao još samo protiv Branna i izgubio. Ako pak gledamo susrete protiv skandinavskih momčadi, sada ima pet pobjeda, dva remija i tri poraza. Nadamo se i vjerujemo da će u uzvratu (sljedeći utorak, 19 sati) još poboljšati tu statistiku. No, zasigurno će biti teško jer Molde je pokazao da je snažna momčad, a plavima će hendikep biti i igranje na umjetnoj travi.

>>Mamić: Ugodnije nam je u gostima, nevjerojatno je da nam zvižde nakon 10 minuta!

>>'Nismo još razgovarali, ali Machado se vjerojatno oprostio od Dinama'

>>Ima li u Dinamu još mjesta za Machada nakon srednjeg prsta navijačima?

>>Pivarić: Bili smo bolji i zaslužili više od remija, u uzvratu prolazimo!

Tijek utakmice pogledajte OVDJE

Liga prvaka, treće pretkolo

Dinamo - Molde 1:1 (Henriquez 18' / Kamara 20')

Komentara 60

CA
canajrasim-
21:51 28.07.2015.

Kakva bijedna igra Dinama. Vezni je red uzasan. Napadaci ne znaju sto sa bunkerom. Svi su igraci tvrdi na lopti ; ne zanaju je dodati niti primiti. Svi igraju u nekakvoj drugoj brzini ,imaju li oni uopce cetvrtu ?

FA
fatianegra21
22:27 28.07.2015.

Machado? To je Europa !

TA
tarzan
22:24 28.07.2015.

nek se sabere 7-8 najboljih igrača svih 3. HNL-a i kladim se da će bit bolji od ovih otpada od stranaca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije