Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Arsenal potopio Dinamo na Emiratesu, plavi ostali bez proljeća u Europi

Arsenal - Dinamo
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/8
24.11.2015.
u 22:37

Sanchez s dva i Ozil s jednim pogotkom presudili su Dinamu koji je u većini utakmice bio u podređenom položaju.

Arsenal je u 5. kolu skupine F Lige prvaka pobijedio Dinamo sa 3:0 pa je hrvatski prvak ostao bez izgleda za nastavkom natjecanja u Europi na proljeće.

Sanchez s dva (33' i 69') i Ozil s jednim pogotkom (29') presudili su Dinamu koji je u većini utakmice bio u podređenom položaju te je uspio tek u nekoliko navrata zaprijetiti domaćinu. Pogotku je najbliže bio Rog koji je u 71. minuti pogodio vratnicu. 

Bila je to 50. utakmica Lige prvaka na Emiratesu, a Dinamo je igrao i onu prvu 23. kolovoza 2006. godine (Eduardo zabio za 1:0, a Arsenal je slavio 2:1). Domaćin je bio iznimno motiviran zbog poraza u prvom kolu kad je hrvatski prvak slavio sa 2:1 u Maksimiru.

– Došli smo na jedan od najljepših stadiona u Europi i želimo odigrati što bolju utakmicu. Svjesni smo snage Arsenala, znamo da oni još imaju šanse proći dalje sigurno nas čeka puno teža utakmica nego u Zagrebu jer su vidjeli da nismo baš tako bezazleni – rekao je uoči utakmice Zoran Mamić, trener Dinama. I bio je u pravu jer bila je ovo potpuno drugačija priča od one maksimirske.

Momčad Zorana Mamića odupirala se napadima domaćina do 29. minute, a nakon toga igra plavih se raspala. U samo četiri minute primili su dva pogotka koji su ih potpuno presjekli. Prvo je zabio Özil udarcem glavom nakon ubacivanja Sancheza, a ubrzo potom, Čileanac je kaznio veliku pogrešku Sigalija. Argentinac je, naime, dodao loptu suparniku, a Monreal je uposlio Sancheza za potop Dinama.

Arsenal je nakon toga imao još nekoliko lijepih prilika pa je Eduardo morao spašavati plave. Ipak, Portugalac je još jednom kapitulirao u 69. minuti. Campbell je sjajno prošao po desnoj strani i odličnim dodavanjem izbacio cijelu Dinamovu obranu. Pred Eduardom sam se našao Sanchez i postigao svoj drugi gol.

Dvije minute potom Pjaca je lijepo ubacio pred gol, a domaći branič umalo je savladao Čecha. No, na odbijenu loptu natrčao je Rog i iskosa pogodio vratnicu. Dinamo je do kraja susreta preko Soudanija pokušao postići počasni pogodak, ali jednom ga je zaustavio Čech, a drugi puta je zatresao mrežu, ali bio je u zaleđu.

Trener topnika, Arsene Wenger, imao je dosta teškoća sa sastavom jer ozlijeđeni su Oxlade-Chamberlain, Walcott, Welbeck, Wilshere, Rosicky, Coquelin te Arteta, no to nije spriječilo domaćina da ostvari uvjerljivu pobjedu.

Dinamo je u Londonu imao podršku više od 1000 navijača, a uoči utakmice organizatori su ispred stadiona provodili temeljite pretrese zbog terorističkih prijetnji koje su uznemirile Europu.

Bayern je u drugoj utakmici ove skupine pobijedio Olympiakos sa 4:0 pa redosljed izgleda ovako: Bayern 12 bodova, Olympiakos 9, Arsenal 6 i Dinamo 3.

Dodajmo i kako su Dinamovi juniori priredili sjajnu uvertiru za večerašnji susret pobjedom nad mladim nadama Arsenala (2:1) izborivši tako nastup u doigravanju Lige prvake mladih. No, stariji kolege nisu uspjeli ponoviti njihov uspjeh.

ARSENAL - DINAMO 3:0 (Özil 29', Sanchez 33', 69')

ARSENAL: Čech; Bellerin, Koscielny, Mertesacker, Monreal, Flamini, Cazorla, Campbell, Özil, Alexis Sánchez, Giroud.

DINAMO: Eduardo; Pinto, Sigali, Matel, Taravel, Antolić, Machado, Gonçalo, Fernandes, Pjaca, Rog.

>>Dinamo prebacio napade na desnu stranu, Junior na - svojoj polovici!?

>>Bayern razbio Olymiakos, Barcelona na krilima Messija Romi zabila šesticu

>>Dinamo više nije mušterija velikanima, ali je sada klub slučaj

>>Dinamovi juniori pobijedili Arsenal i izborili doigravanje Lige prvaka

>>'Još sam 2007. znao da Mamić uzima novac, a reprezentacija je prošlost'

Komentara 126

DI
dinamojavolim1
20:39 24.11.2015.

sretno decki,samo hrabro...rezultat je manje bitan samo dinamoooooo

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
20:16 24.11.2015.

prva ljubav - zaborava nema

DU
Deleted user
20:15 24.11.2015.

Jeste se sjetili da vam mrski Dinamo danas igra. Volim te Dinamo. U dobru i zlu ostai sam nikada nećeš. Vodio te glava,Canjuga,Peterka,Bojan Križaj,Milka Planinc,Radojka Šverko uvijek si u žilama. Pobijedio danas ,izgubio danas odigrao x naša ljubav je sve jača. Ajmooooooooooooooo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije