Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
liga prvaka

Dinamo slavio remek-djelom maestra Brozovića i stekao lijepu prednost

brozović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
30.07.2014.
u 22:15

Uzvratna utakmica s danskim prvakom Aalborgom igra se 6. kolovoza u Zagrebu od 20.45

Nešto je večeras bilo trulo u državi Danskoj, a to nije bio Dinamo, nego danski prvak Aalborg! Plavi su napravili veliki korak prema Ligi prvaka, a ključni potez utakmice povukao je Marcelo Brozović u 49. minuti.

Dinamov vezist, na rubu kaznenog prostoa, namjestio si je loptu na desnu nogu i fantastično pogodio u lijevi donji kut. Potez velemajstora, remek-djelo goleme umjetničke vrijednosti, kapital s kojim su plavi uoči uzvrata veliki favoriti protiv Danaca. Brozović je sličan pogodak postigao i prošle godine u uzvratu s bečkom Austrijom, no tada on nije bio dovoljan za prolaz.

 

Ovoga puta plavi su u neusporedivo boljoj poziciji i teško im se može dogoditi krivi korak. Uzvrat s Dancima igra se sljedeće srijede (6. kolovoza) od 20.45 u Maksimiru. Ovo je, nakon dvoboja sa Žalgirisom, treća uzastopna europska pobjeda Zorana Mamića. Ujedno, plavi u ovoj fazi natjecanja nisu poraženi još od 2010. godine, kada ih je na jedanaesterce u Maksimiru šokirao moldavski Sheriff.

Opasno u prvom dijelu

Dinamo se u Aalborgu razigrao tek u drugom poluvremenu, nakon Brozovićeve majstorije, dok je u prvom dijelu zaista opasno živio. Igrali su kao pod ručnom, oprezno, bez trunke rizika, poučeni lekcijom koju su nekidan dobili od Lokomotive. Bila je to igra okolo-naokolo, pod motom ‘strpljivo’, a zapravo dosadno, umrtvljujuće i bezopasno po danski gol.

 

S druge strane, plavi su imali velikih problema u obrani. Već u drugoj minuti utakmice Jacobsen je pretrčao Sigalija kao da ga nema i našao se o mat-situaciji, no sjajni vratar Eduardo Carvalho odbio je loptu u vratnicu.

Nisu imali Budimira

I nastavak prvoga dijela protjecao je u blagoj dominaciji Danaca, s nekoliko opasnih zabadanja pred Dinamov gol. U 20. minuti bilo je najopasnije, kada je Eduardo zaspao na gol-crti, Danci su pokušali ugurati loptu u mrežu, no spasio Duje Čop. U 27. minuti Eduardo je obranio jedan opasan dalekometni pokušaj Danaca, a u 37. minuti još jedan zicer za Dance (uz nedosuđeno zaleđe), no danski napadač nije se snašao pred vratima. Srećom za plave, Aalborg nije imao svoga Budimira, killera pred vratima pred kojim je čak i slavni Portugalac Eduardo čak tri puta morao potpisati kapitulaciju. No, u europskim utakmicama ove sezone još nije primio niti jedan pogodak.

Danci su zaprijetili i u prvom napadu drugoga dijela, i činilo se kako su opet u naletu, ali onda ih je u pravom trenutku ohladio sjajan Brozovićev pogodak. Dinamo je ponovno nadomak četvrtoga pretkola, četvrtu sezonu zaredom, i prema nekim rezultatima (porazi Bate Borisova i Red Bull Salzburga), mogao bi čak biti nositelj u predvorju Lige prvaka. No, pričekajmo uzvrat s Aalborgom, jer uporne, čvrste Dance ni u kom slučaju ne treba podcjenjivati.

>>Plavi zasad osciliraju, osim fenomenalnog Alžirca Soudanija

>>Dinamo zna igrati i ima fine tehničare, ali nam to nije nerješiv problem

Ključne riječi

Komentara 58

VO
Vojnica
21:33 30.07.2014.

A Corto Maltese je brojao zvijezde iznad Splita 3

MI
MisterNoST
23:08 30.07.2014.

Ja kao Hajdukovac zelim iskoristiti priliku da cestitam Smetlarima na pobjedi u Danskoj.

MI
MisterNoST
23:10 30.07.2014.

Nije to mala stvar dobiti konobare,elektricare,automehanicare i postolare doma tamo u nekom selu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije