Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opet negativni rekordi

Dinamo postao najgora momčad EL-a, ništa od drugog predstavnika u LP-u

06.11.2014., stadion Maksimir, Zagreb - Europska liga, skupina D, 4. kolo, GNK Dinamo - Salzburg. Dinamovci nakon rezultata 1:5.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL
28.11.2014.
u 12:09

Modri su, inače, u posljednjih 25 susreta u skupinama europskih natjecanja ostvarili tek jednu pobjedu, dva remija i 22 poraza. Na gostovanjima nisu pobijedili od 2010. godine, a imaju 13 uzastopnih poraza

Zagrebački Dinamo nekoć se borio s europskim velikanima, mogao je parirati gotovo svim klubovima, a danas je to, nažalost, potpuno drukčije. Prezimio nije više od 40 godina, ali bez obzira na to bilo je sjajnih predstava i rezultata, nikome u Maksimiru nije bilo lako. 

Krajem 90-ih godina tadašnja Croatia na Old Traffordu remizirala je s Manchester Unitedom, bez problema su padali Celtic, Porto, Ajax... A sada hrvatski prvak ruši negativne rekorde u europskim natjecanjima. U Ligi prvaka za to se pobrinuo kada je nizao poraz za porazom u sezonama 2011./2012. i 2012./2013., a sada je prešao i na Europsku ligu.

Naime, poraz od Astre bio je 16. u skupinama Europske lige (to natjecanje postoji od 2009.), što Dinamo stavlja na posljednje mjesto u povijesti tog natjecanja u toj kategoriji. 

Modri su, inače, u posljednjih 25 susreta u skupinama europskih natjecanja ostvarili tek jednu pobjedu, dva remija i 22 poraza. Na gostovanjima nisu pobijedili od 2010. godine, a imaju 13 uzastopnih poraza. Usporedbe radi, Rijeka je u dvije sezone ostvarila dvije pobjede, pet remija i četiri puta izgubila.

Dodajmo i to kako se jučer rasplinuo san o tome da imamo dva predstavnika u Ligi prvaka. Dinamo je sinoć izgubio od izravnog konkurenta, rumunjskog kluba, te ujedno i izgubio sve šanse za prolazak skupine i još koju utakmicu u Europi. Hrvatska se nalazi na 17. mjestu, a dva predstavnika donosi 15. mjesto koje drže Rumunji koji su jučer tu poziciju dodatno učvrstili.

>>Zdravko, najteže je kad moraš za sve kriviti sebe i svog brata!

>>'Kakvu smo priliku propustili... Teško nam je, ne znam što se dogodilo'

Komentara 18

Avatar Istina je voda duboka
Istina je voda duboka
12:37 28.11.2014.

Pustite hrvatsku djecu iz Dinamove škole nogometa da igraju! Ne mogu biti gori od ovih spadala

MI
mihan
13:39 28.11.2014.

da su igrali u standarnoj plavoj odori možda bi bolje prošli::!!??

MA
majstor1
15:24 28.11.2014.

Zalostan je je podatak da nijedan nas klub nemoze se borit u Europi.Pustite sad eto moze Rijeka nekog je i pobjedila ok a dal je prosla dalje(nadam se da ce kresnut sevilju ali za to joj ak cemo iskreno i nisu neke velke sanse).Ostaje nam da pljujemo po Dinamu velicamo Rijeku (ako ne prode uspjeh je isti) i rjesavamo svoje probleme u tudem dvoristu(Hajduk).Dok god je tako dalje nazalost necemo ,danas pola Hrvatske slavi neuspjeh Dinama a da se nisu zapitali a koji su to njihovi uspjesi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije