Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Dinamo se porazom u Koprivnici udaljio od borbe za naslov, Kopić presudio Petevu

Slaven - Dinamo
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
1/15
25.04.2017.
u 19:55

Plavi su ponovno kiksali i otvorili priliku Rijeci da im bodovno odmakne na tablici

Ivajlo Petev dobio je još jednu priliku Izvršnog odbora Dinama, ali nakon poraza u Koprivnici njegova je sudbina vrlo neizvjesna. U 30. kolu Prve HNL Dinamo je u gostima kod Slavena izgubio sa 1:2. Plavi nisu uspjeli isprati gorak okus koji je ostao od poraza protiv Hajduka (0:2) u Maksimiru. Plavi su ponovno kiksali i otvorili priliku Rijeci da im bodovno odmakne na tablici. Rijeka u 20 sati kod kuće igra protiv Osijeka.

Slavenu je pobjedom protiv Dinama prekinuo loš niz, bez pobjede su bili zadnjih devet utakmica. Posljednju pobjedu izborili su protiv Cibalije lani u prosincu.

Dinamo je krenuo silovito prema Slavenovim vratima, ali Soudani i Hodžić nisu ozbiljno zaprijetili Markovićevim vratima. Nakon desetak minuta i Slaven se oslobodio početnog grča, a Tadić i Heber iz kontraudara nisu bili opasni. Kasnije je ritam splasnuo, a plavi nisu pronašli način probiti obranu domaće momčadi. Igrači Ivajla Peteva u prvih 40-ak minuta nisu stvorili ni jednu izglednu prigodu za pogodak.

U 43. minuti šok za plave. Katić je uzeo loptu neopreznom Pavičiću na sredini igrališta, povukao kontranapad, a onda proigrao Hebera. Brazilski napadač odlučio je pucati s 18 metara i poslao loptu iza leđa vratara Livakovića. Slaven je poveo s 1:0. U završnici prvog dijela zaprijetio je Pavičić, ali je  Marković obranio njegov udarac.

Trener Ivajlo Petev je na odmoru  odlučio na dvije zamjene, umjesto Pavičić i Hodžić, u igru su ušli Olmo i Gojak. U nastavku su prvi zaprijetili domaći igrači. Tadić je pucao iz teške pozicije, lopta je prohujala pored vratnice. Dinamov trener napravio je i posljednju izmjenu, a umjesto Sammira u igru je uveo  Guilhermea. Dinamo je imao priliku u 55. minuti.

Dani Olmo je ukrao jednu loptu na lijevoj strani, povratnom loptom pronašao Gojaka čiji je udarac završio u bloku domaćih igrača. Plavi su silno tražili izjednačenje što je otvorilo mnogo prostora igračima domaće momčadi. U 67. minuti Slaven je zaprijetio iz kontranapada, ali je Heber s lijeve strane slabo pucao, lopta je prošla pored vratnice. Minutu kasnije Dinamo je imao veliku priliku. Dani Olmo je s 25 metara pogodio gredu!

Napadi su se plavima isplatili u 78. minuti. Ćorić je majstorski izveo slobodni udarac, pucao je iskosa s desne strane pokraj živog zida i pogodio vratnicu. Lopta se odbila do More koji je zatresao mrežu za 1:1.

Dinamo je tražio još jedan pogodak, ali do kraja utakmice nisu uspjeli zatresti mrežu vratara Markovića. Kazna je uslijedila u drugoj minuti sudačke nadoknade kada je Slaven došao do velike pobjede protiv Dinama. Strijelac za 2:1 bio je Bogojević.

To je Slavenova prva pobjeda prtoiv Dinama od 2008. godine te prvi trijumf u proljetnom dijelu prvenstva.

>>Milan će iz Rijeke pokušati dovesti 'novog Matea Kovačića'

Rezultati by SofaScore

Komentara 65

PA
pappmisi
18:42 25.04.2017.

Ne moze se ovako igrati!!!!!! svaki igrac Dinama ima minimum dva dodira lopte pre nego sto posledi suigracu, na utakmici nema jednog suta sa 20-25 metara, bezidejno zbog sporog protoka lopte,

Avatar cluesblues
cluesblues
18:53 25.04.2017.

katastrofa, ovo je negledljivo, belupo je ovog proljeca pobijedila cak i cibalija, a evo gdi su bolji od bugarovog dinama - ovaj nesposobni bugar je uspio totalno unistit ekipu...ma da im bar belupo napuni mrezu....

MA
..Marsijanac
18:53 25.04.2017.

Pod Petevom Dinamo igra sve losije is utakmice u utakmicu. Imao je Dinamo jedan jedini udarac u okvir i to tek u nadoknadi. Negledljivo.Bezidejno. Kriminal!..... Od kad nema Mamica ( i jednog i drugog ) nema ni igre. Ovakav Dinamo niti ne zasluzuje biti prvak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije