Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEMANTI

Dinamo: Nije istina da će nam grad dati 35 milijuna kuna, toliko smo dobili u dvije godine

Arsenal - Dinamo
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/5
27.11.2015.
u 13:55

Dinamo je po tim kriterijima u 2014. dobio 20 milijuna, a 2015. pet milijuna kuna manje odnosno 15 milijuna kuna, kažu iz Maksimira

Dinamo je prema prijedlogu gradskog proračuna za iduću godinu trebao dobivati 35 milijuna kuna od Grada Zagreba, objavila je jučer stranka ZA GRAD. Iz Maksimira su na to reagirali priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

"Nakon brojnih netočnih navoda koji su izašli u medijima o prijedlogu gradskog proračuna za iduću godinu GNK Dinamo želi obavijestiti navijače i javnost kako u spomenutom prijedlogu proračuna povećanje sredstava nije predviđeno za GNK Dinamo.

Isto tako, još jednom i po tko zna koji put želimo naglasiti kako sredstva koja Dinamo zaista dobije od grada dobiva po dva kriterija: za održavanje stadiona i nogometnu školu. Naravno, sva sredstva koja klub dobije striktno su namjenska i kontrolira se njihova potrošnja.

GNK Dinamo radi detaljni troškovnik potrošenih sredstava pa se tako novac za stadion troši na struju, vodu, tekuće održavanje, plin i materijal za održavanje objekta, dok se novac za omladinski pogon troši na razvojni program, plaće trenera, prijevoz i smještaj te pripreme juniora. Novac koji Dinamo namjenski ne potroši vraća se lokalnoj samoupravi.

Dinamo je po tim kriterijima u 2014. dobio 20 milijuna, a 2015. pet milijuna kuna manje odnosno 15 milijuna kuna.

Što se pak tiče plaća igrača, pojačanja i svih drugih troškova kluba, naravno da Dinamo za to ne može i ne koristi novac dobiven od jedinica lokalne i područne samouprave već isključivo sredstva koja klub zaradi.

Svjesni smo da je klubovima koji su rezultatski, financijski i na sve ostale načine manje uspješni od Dinama najlakše reći "Dinamo je najbolji jer dobiva novac" te tako pokušati opravdati godine bez trofeja, no naravno da to nije istina.

Dinamo je ponosan na svoje sportske rezultate, brojne osvojene trofeje kao i činjenicu da smo i ove godine dio elitne Lige prvaka u kojoj smo ponovno u našem gradu ugostili najveće svjetske klubove. Isto tako s ponosom gledamo i na naše financije gdje smo zbog urednog poslovanja i ove godine dobili priznanje i nagradu Uefe.

Pobjede, uspjehe i trofeje nije moguće pokloniti niti ne dolaze sami od sebe već samo kvalitetnim radom", poručili su iz Dinama.

>> Šef Dinama Mamić u srcu je skandala pronevjere i utaje poreza

Komentara 16

ED
europski dinamo
15:30 27.11.2015.

Najsmjesnije su ove stranke i inicijative koje imaju u nazivu GRAD! Sve potomci odrpanaca koji su iz sume dosli u Zagreb.

21
215794
16:12 27.11.2015.

jadan onaj kome grad pomaze a jos teze od koga uzima mislim da dynamo vise daje nego sto dobiva to je moja procjena a vi pokazite papire

MA
...Marsijanac
16:52 27.11.2015.

Dinamo: Nije istina da će nam grad dati 35 milijuna kuna, toliko smo dobili u dvije godine>>>>>>. Ma kad crveni mediji to kazu onda je to istina, i Bog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije