Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatan niz

Dinamo nanizao 12 gostujućih poraza u europskim skupinama uz sramotnu gol-razliku!

Dinamo
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
24.10.2014.
u 09:54

Posljednji put modri su u gostima slavili još pod vodstvom Vahida Halilhodžića. Bilo je to 4. studenog 2010. godine kada su Sammir i Bišćan zabili za pobjedu protiv Club Bruggea

Nogometaši Dinama sinoć su doživjeli težak poraz na gostovanju u Austriji u sklopu trećeg kola Europske lige. Iako rezultatski to i ne izgleda katastrofično (2:4), igra hrvatskog prvaka protiv Salzburga bila je toliko loša da nas je samo sreća, a pred kraj utakmice i vratar Eduardo, spasio od potpune blamaže.

– Salzburg je pobijedio sasvim zasluženo, sreća tu nije bila nikakav faktor. Raspali smo se u drugom dijelu i prijetio nam je potpuni raspad sistema – priznao je nakon susreta Zoran Mamić.

No, sinoćnji poraz, nažalost, nije bio nešto neuobičajeno. hrvatski prvak navikao nas je na tako loše gostujuće prezentacije, iako je ovo jučer izgledalo prilično zabrinjavajuće. Jer, dok se poraz od Celtica mogao nekako i prebroditi jer se radilo o čistoj (ne)sreći, utakmica protiv Salzburga zvono je za uzbunu. Dinamo više nema pravo na kiks želi li razbiti prokletstvo i dočekati proljeće u Europi. Dobra stvar jest da od preostale tri utakmice dvije igramo kod kuće. To bi nam trebala biti olakotna okolnost jer u gostima baš i ne blistamo. Koliko god se često spominje kako Dinamo kod kuće nema pravu atmosferu pa igrači često igraju bolje na gostovanjima, to baš i nije tako.

Naime, Dinamo je u skupinama europskih natjecanja nanizao čak 12 uzastopnih gostujućih poraza! Posljednji put modri su u gostima slavili još pod vodstvom Vahida Halilhodžića. Bilo je to 4. studenog 2010. godine kada su Sammir i Bišćan zabili za pobjedu protiv Club Bruggea.

Od toga dana Dinamo je u gostima redom gubio od: Villarreala (0:3), Lyona (0:2), Ajaxa (0:4), Reala (2:6), kijevskog Dinama (0:2), PSG-a (0:4), Porta (0:3), Ludogoreca (0:3), PSV-a (0:2), Černomoreca (1:2), Celtica (0:1) i sad od Salzburga (2:4). Osim što smo ostvarili 12 poraza, imali smo i sramotnu gol-razliku 5:36! Zabili smo dakle u svega tri utakmice, s tim da smo i Realu i Salzburgu golove zabijali tek kad je sve bilo gotovo.

>>Sram nas 
je, ne smijemo tako prosipati ugled kluba

>>Mamić: Salzburg je bio bolji, prijetio nam je potpuni raspad sistema

Komentara 18

AG
aggelos
10:00 24.10.2014.

U prijevodu: "Zadnji put kada su imali trenera"...

BU
Bubalamala
10:24 24.10.2014.

Hrvatska je deficitarna dobrih trenera a to se posebno vidi u evropski takmicenjima.U hnl-u cini mi se moze svatko biti trener ali za evropu ako nemas potencijal odmah se to vidi a Dinamo je pravi primjer !

Avatar nijeminišta
nijeminišta
10:09 24.10.2014.

smeće od kluba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije