Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNO I ŽALOSNO

Za slabi Dinamo prejaka i Astra, ništa od proljeća u Europi!

Dinamo
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
27.11.2014.
u 22:52

Rumunji su pobijedili sa 1:0 i završili europsku priču modrih. A još im je pomogao Salzburg pobjedom od 3:1 protiv Celtica...

Dinamo je u Giurgiu stigao s mislima o pobjedi protiv Astre i željom u pobjedu Salzburga protiv Celtica, ali sve su upropatili iako im se cijela situacija poklopila! Salzburg je pobijedio 2:1 i profesionalno odradio posao, ali su slavili Rumunji sa 1:0 zahvaljujući katastrofalnoj obrani modrih i poprilično bezidejnom napadu.

Trener Zoran Mamić očito je pogubljen, momčad je u krizi i on ne zna kako bi je podigao. Protiv Salzburga izgubili su oba puta uvjerljivo, ali uz jednaku taktiku protivnika - na kontre. Jer, taktički je Dinamo preslab, tih 4-4-3 koju Mamić preferira ostavlja previše prostora u sredini pa ni igrači kao Brozović, Ademi ili Vukojević to ne mogu pokrivati. Zato ne čudi da je Astra igrala kao Salzburg. Prilagodili su se, za razliku od Mamića.

Rumunji su se branili i brzim kontrama slamali malo po malo obranu modrih, pa je tako Bukari pobjegao u 12. minuti i spetljao se ispred Eduarda, zatim mu se odbila lopta u 20. i ponovno je promašio pred Eduardom, a zatim i u 27. bježi, no ponovno bez pogotka. U međuvremenu je i Dinamo preko ponajgoreg pojačanja u povijesti kluba Wilsona Eduarda, zapucao 'zicer'. Sam je bio Portugalac pred vratarom Lungom, ali pogađa u njega, lopta se odbija do Henriqueza koji promašuje s pet metara cijeli gol. Bila je to 23. minuta, a u 27. još jednom bježi Bukari i ovaj put dodaje do Budescua koji puca preko gola.

>> Grafički prikaz Dinamova poraza pogledajte na Goal.com

U drugom dijelu nije bilo toliko bježanja, ali nije bilo ni Dinamovih prilika. Bilo je dovoljno iskoristiti dekoncentriranog Šimunovića u 50. minuti i to je bilo to. Seto je iz drugog pokušaja u 50. minuti ubacio u peterac modrih, namještao se za to dbrih desetak sekundi. Niti je Eduardo izletio na loptu, niti je Šimunović čuvao Bukarija, koji se bacio i glavom poentirao za konačnih 1:0. I to je bilo to, jalovu dominaciju gostiju Astra je lako branila i ostvarila jedinu pobjedu u skupini te preskočila modre. Sad Rumunji imaju četiri boda, a Dinamo tri, ona tri ostvarena protiv Astre u prvom kolu (5:1). No tad je na Maksimiru gostovala drugačija momčad, iziritirana kašnjenjem plaća, pa je mnoge rezultat zavarao.

Stvarnost je takva da su se modri još jednom osramotili, iako su bili u iznimno slaboj skupini. I ne smeta ispadanje toliko, ne smeta što je posljednje proljeće u Europi bilo davne 1970. godine, smeta to što igrači djeluju kao da im se ne da, kao da su se pomirili s time da su samo prolaznici u ovom natjecanju. Ukratko, situacija na terenu izgleda kao ona na tribinama i oko kluba i sve skupa je sve teže ignorirati, navijači Dinama ne zaslužuju ovako se sramiti, ne zaslužuju slušati o ponajboljoj omladinskoj školi na svijetu, a gledati osam preplaćenih stranaca u prvoj ekipi i svega tri "proizvoda" te škole - Antolića, Šimunovića i Pivarića. A teško da su oni najbolje od onoga što ta omladinska škola nudi...

ASTRA - DINAMO 1:0 (Bukari 50')

ASTRA: Lung - Rus, Oros, Youssef, Morais - Florescu, Yahaya, Seto - Enache, Bukari (od 90. Chitu), Budescu (od 76. Amorim). Trener: Oleh Protasov.

DINAMO: Eduardo - Pinto, Šimunović, Taravel, Pivarić - Brozović, Vukojević (od 52. Machado), Antolić - Soudani, Henriquez (od 68. Čop), Wilson (od 55. Fernandes). Trener: Zoran Mamić.

>> Bolja smo momčad od Astre, ali nismo to pokazali, ovo je strašno

>> 'Još imamo šanse, učinit ćemo sve za pobjedu nad Astrom'

Komentara 107

Avatar gusjenica
gusjenica
22:31 27.11.2014.

Imam 56 godina i navijač sam Dinama oduvjek. Malo mi je sreće u životu dao ali mi je zato popio živaca za vagonsku cisternu. Ovo što sada gledam od njih je maksimum idiotizma u nogometu. Pitam se, koji hurac smo doveli te strance kada bi svaki slavonski seljačić bolje igrao. Ja više neću biti navijač Dinama, samo ću ponekad pogledati da li su se iz tog idiotizma izvukli. Puno sreće želim vama koji ostajete.

RA
ragazzo
22:28 27.11.2014.

Ovi igrači kao i Mamićevci samo sramote Dinamo.

TA
tarzan
21:31 27.11.2014.

Nikad i opet nikad Dinamo neće prezimiti u Europi sve da danas dobije ove Rumunje a tamo Salzburg svakako dobiva Dinamo će u zadnjem kolu izgubiti od Celtica zato što je to gubitnička momčad kad treba pobjeda. Svakakvi su prezimljavali ali Dinamo ne može. Jedina mogućnost da Dinamu to pođe za rukom bi bilo to da su mu protivnici u skupinama klubovi iz HNL-a a to je nemoguće

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije