Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posljednjih deset godina

Dinamo je samo od dva kluba kupovao manje nego od Rijeke!

Marko Lešković
Foto: GNK Dinamo
1/10
26.07.2016.
u 11:21

Velik je novac Mamić dao Splitu zbog kupnje Roga za pet milijuna eura (došli su i Čop i Zagorac, bez odštete). Najviše je igrača Dinamo kupio od Zagreba jer Medić mu nikoga nije dao besplatno!

Dinamo i Rijeka dva su kluba bratska... Ne pjevaju to, ali u to vjeruje dio navijača.

No, ako i jesu, nije to baš neko bratstvo.

Naime, Marko Lešković tek je drugi igrač koji je u zadnjih deset godina iz Rijeke došao u Dinamo, nakon Borasa za 100.000 eura 2014./2015. Odemo li još jednu godinu u prošlost, u 2006./2007., u toj je priči i Davor Vugrinec.

No, zadržimo li se na zadnjih deset sezona, Dinamo je manje dovodio igrače samo iz Istre (tek Ježina, za 250.000 eura), dok je Slaven Belupo jedini klub iz kojeg nije doveo nikoga, piše Goal.

Velik je novac Mamić dao Splitu zbog kupnje Roga za pet milijuna eura (došli su i Čop i Zagorac, bez odštete). Najviše je igrača Dinamo kupio od Zagreba jer Medić mu nikoga nije dao besplatno! Tako su stigli Livaković za 625.000 eura, Vrdoljak za milijun, Krstanović za 1,45 milijuna i Mandžukić za milijun i pol eura.

Iz Hajduka su došla trojica igrača: Lima i Maleš bez odštete, a Andrijašević za 750.000 eura.

Rekorderi? To je barem lagano! Naravno, Lokomotiva, iz koje je u zadnjih deset godina u Dinamo prešlo 13 igrača. Ne računajući posudbe. Kod većine su odštete nepoznate, ali prema transfermarktu, Brozović je plaćen 2,4 milijuna eura, Puljić i Atta po 1,2 milijuna, Pjaca milijun...

U drugom je smjeru, dakako, promet bio mnogo gušći. I gledajući igrače koji su išli iz Dinama u neki drugi hrvatski klub, jedino ih je u Lokomotivu (čak 26, opet ne računajući posudbe!) otišlo više nego u Rijeku! Maksimir su Kantridom i Rujevicom zamijenili Kramarić (1,2 milijuna eura), Tomečak, Krstanović, Pokrivač i Alispahić.

Hajduku su, za milijun eura, prodani Buljat i Jertec...

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
11:45 26.07.2016.

Velika većina komentara na članke o transferima su da Dinamo rasprodaje igrače a Rijeka radi to isto samo su iznosi puno manji..Jednostavno to je naša realnost jer na stadione ne dolazi 50-60 tisuća navijača na svaku utakmicu kao u najboljim ligama pa se naši klubovi uglavnom financiraju prodajom igrača.

MO
matK.O.
03:20 27.07.2016.

kad vidim ovakav naslov prekidam sve što radim,sjednem i 45 minuta meditiram,odem na tusiranje i jos pola sata razmisljam o tome što sam procitao prije nego shvatim o cem se radi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije