Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDARNA UTAKMICA

Dinamo je na današnji dan pregazio Partizan sa 5:0

Dinamo - Partizan
Foto: Robert Belosevic/PIXSELL
1/7
30.07.2015.
u 10:02

Dinamo je 1997. posve deklasirao crno-bijele i slavio sa 5:0.

Dinamo je na današnji dan prije 18 godina upisao jednu od najvećih pobjeda u svojoj povijesti. Dana 30. srpnja 1997. s Maksimira je ispraćen Partizan s pet komada u mreži.

Bio je to dvoboj u prvom pretkolu Lige prvaka te prvi okršaj hrvatskog i srpskog kluba nakon završetka Domovinskog rata. Modri su u Beogradu imali mnogo promašaja i na kraju izgubili sa 1:0.

"Ili ćemo ih zgaziti ili nas neće biti, svi ćemo, na čelu s Canjugom, bježati iz Zagreba", govorili su igrači Dinama, tadašnje Croatije, uoči uzvrata. I uspjeli su, posve su deklasirali crno-bijele s čak 5:0.

Po dva su pogotka zabili Marić i Cvitanović, a jedan Viduka. Za Dinamo koji je vodio Marijan Vlak tada su igrali:

Ladić, Šimić, Jurić, Jurčić, Šarić, Mujčin (od 71' Brlenić), Prosinečki, Krznar, Marić (od 67' Petrović), Viduka (od 75' Tomas) i Cvitanović.

Neke od najvećih utakmica Dinama u povijesti:

1967. Dinamo – Leeds 2:0
1990. Hajduk – Dinamo 2:3
1997. Croatia – Partizan 5:0
1997. Grasshopper – Croatia 0:5
1998. Croatia – Celtic 3:0
1998. Ajax – Croatia 0:1
1999. Manchester United – Croatia 0:0
2007. Ajax – Dinamo 2:3 (0:1)

>> Da su u svlačionici bili Goca ili Zajec, Machado bi dobio takvu šamarčinu...

Komentara 10

SA
SI aka SI
12:30 30.07.2015.

je, u klubu su igrali samo domaći dečki koji su shvaćali značaj i naboj i letili po terenu. Jednako su se borili i protiv Newcastlea, Grashopera, MTK, Atletica, Celtica, Ajaxa...kkao ćeš ne dati sve od sebe kad na terenu imaš Jurića i Prosinečkog, kad Marić leti po terenu ko navijen? Još jedna paralela- tada se klub zvao Croatia, a ne Dinamo, navijači su bili ogorčeni zbog toga i bili u stalnom sukobu s upravom. Uoči baš te utakmice, na ulazima su oduzimani svi transparenti, šalovi, zastave koji su imali Dinamova obilježja. Navijači su se ljutili na upravu, na policiju i koja je bila reakcija? Urnebesno navijanje bez ijednog incidenta. OK, to je bio Partizan, lijepo vrijeme itd. Ali, slično je bilo i protiv neatraktivnih MTK po groznom vremenu. Na Olympiakos su ljudi dolazili u dugim gačama i navijali. I još jedno- i tada je jug Hrvatske brundao protiv protekcija, protiv povlaštenosti, a Hajduk se ravnopravno borio za naslov prvaka sa tim super jakim Dinamom. Poanta- najlakše je bojkotirati i ne navijati za svoj klub i najlakše je za svoju neposobnost uvijek kriviti druge.

SE
Secli
12:26 30.07.2015.

Sjecam se da je pozdrav "daj pet"automatski dobio na popularnosti.

MA
mak128
13:15 30.07.2015.

dinamo je dinamo i uvijek ce bit,a mi ga moramo svi zajedno i uvijek pratit bez obzira šta mislili o upravi,predsjedniku,vlasti ili drzavi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije