Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKO PRIZNANJE

Dinamo će igrati Ligu prvaka sljedeće sezone zahvaljujući juniorima!

Dinamo juniori
Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL
22.05.2015.
u 17:17

Čelnici Uefe ove su godine odlučili proširiti juniorsku Ligu prvaka te sa 32 momčadi to natjecanje povećati na 64 ekipe.

Dinamo će se sljedeće sezone natjecati u Ligi prvaka! No, dok će seniorska momčad hrvatskog prvaka za taj uspjeh trebati preskočiti nekoliko koraka, juniori Dinama sljedeće će sezone sigurno zaigrati u elitnom natjecanju.

Čelnici Uefe ove su godine odlučili proširiti juniorsku Ligu prvaka te sa 32 momčadi to natjecanje povećati na 64 ekipe. U juniorsku Ligu prvaka tako se sada ulazi prema dva kriterija; u njoj će igrati 32 prvaka nacionalnih država u juniorskoj (ili kadetskoj) konkurenciji, ali i 32 momčadi čiji će se seniori plasirati u Ligu prvaka.

Zanimljiv je i sustav ovogodišnje juniorske Lige prvaka, te 64 momčadi u prvoj fazi natjecanja igrat će – odvojeno! Naime, 32 ekipe koje su prvaci svojih država igrat će po sistemu seniorske Lige prvaka, bit će podijeljene u osam skupina po četiri momčadi. Plasman u daljnje natjecanje osigurat će samo pobjednici skupina koji će svoje suparnike čekati tek u osmini finala...

No, one 32 momčadi koje će samo po zaslugama "seniora" biti u Ligi prvaka, odigrat će samo dva kola nokaut faze, a onda će se osam preostalih ekipa za plasman u osminu finala "boriti" s osam drugoplasiranih momčadi iz natjecanja po skupinama.

>> Više pročitajte na Goal.com

>> Pioniri i kadeti Dinama opet bolji od Hajduka

Komentara 5

Avatar Titanov sin
Titanov sin
18:57 22.05.2015.

Mislim da će se hajdug žaliti kod UEF-e ili možda kod Un-a ?????

DU
Deleted user
03:35 23.05.2015.

mladi dinamovci osvajaju lp!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije