Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dvostruka kruna

Barić i Katalinić upozoravaju: Dinamo danas nema kvalitetu za Ligu prvaka

Dinamo slavlje
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
22.05.2015.
u 15:10

– Plavi za Europu trebaju četiri-pet pojačanja. Obrana je ključna, naučio sam to nakon šest komada protiv Ajaxa. Bez obrane nema ni napada – rekao je Ivan Katalinić.

Do ostvarenja svih ciljeva Dinamu su ostale dvije utakmice. Još ne smiju izgubiti od Istre u Puli i Rijeke kod kuće u zadnjem kolu HNL-a i to će biti sezona za pamćenje. Naravno, kad se govori o domaćem nogometu, plavi su odavno osigurali naslov prvaka, a u srijedu su, doduše s dosta muke, osvojili i kup. Nakon 120 minuta igre sa Splitom bili su koncentrirani kod udaraca s jedanaest metara i nakon dvije godine vratili su Rabuzinovo Sunce u svoje vitrine. Ponovno je dupla kruna tu, i to bez ijednog poraza. To im je bio krajnji cilj do kojeg ih dijele te dvije spomenute utakmice.

Sve počinje od obrane

No, europska sezona nije bila dobra, što je već postalo uobičajeno kod Dinama.

Plavi će na ljeto opet krenuti na taj europski put, s puno ambicija. I zato je utakmica sa Splitom itekako dobrodošla Dinamu, otvorila mu oči. Jer, Split je bio organiziran, čvrst i plavi ga nisu uspjeli probiti. A u defenzivi su opet radili greške koje bi bolja momčad svakako kaznila.

– Meni je to bio pravi finale, čvrst, zanimljiv. Puno je to drukčije nego u prvenstvu. Split je bio jako dobar, organiziran i imao je sve u 90. minuti. Dinamo je bio kvalitetniji, ali kad rano nije zabio gol, već je bilo teže, a vrijeme je radilo za Split – kazao je Ivan Katalinić, nekadašnji trener Splita, ali i Hajduka s kojim je igrao Ligu prvaka. Ima li ova momčad, daleko najskuplja u Hrvatskoj, pa i široj okolici, kvalitetu za Europu?

– Za Ligu prvaka Dinamu treba još četiri, pet pravih igrača. Obrana je ključ, tu je najveći problem plavih. Naučio sam to s Hajdukom kad smo primili šest komada od Ajaxa. Sve kreće od obrane, bez nje nema ni napada. I zato moraju plavi promijeniti četiri, pet igrača. A to što sad imaju najskuplju momčad ne znači mnogo. Uostalom, domaćih pojačanja za Dinamo nema pa mora dovesti strance, platiti ih. A opet, nije lako naći prave strance sličnog karaktera domaćima – kaže Kate.

Slično njemu misli i Otto Barić, trener koji zna što je to Europa.

Otto: Još dva igrača

– Meni je finale bio dobar, u njemu je Split doista dao sve što može i čestitam mu. Treba čestitati i Dinamu koji je osvojio trofej, ali mislim da bi sve to plavi igrači trebali lakše rješavati. Naprave oni dosta prilika, ali ih ne realiziraju. I zato će za ljeto i jesen morati jako puno raditi, kad već taktički i tehnički dominiraju i odrade dobar posao, da to onda i iskoriste, zabiju golove – kazao nam je Otto Barić.

Koliko god je Dinamo nedodirljiv u domaćem nogometu, uvijek je upitno koliko je dobar za Europu. Uostalom, i Zdravko Mamić je nakon 4:0 pobjede nad Hajdukom bio nezadovoljan defenzivom. I protiv Hajduka, a i sad protiv Splita, obrana je napravila pokoju katastrofalnu grešku koju Europa neće oprostiti.

– Pratim Dinamo sedam, osam godina, pa i deset u tim europskim utakmicama, i Dinamu uvijek nešto fali. Mislim da Dinamo ima dobar kadar igrača, ali nema jako dobar kadar i morat će plavi jako dobro raditi za Europu. Trebalo bi napraviti i nekakve izmjene.

Barić je uvijek govorio da treba još dva igrača. I sad drži da bi plavima trebali neki novi igrači.

– Da, dva igrača im svakako trebaju, ali često ih se traži na krivim mjestima. U Hrvatskoj ima dobrih igrača i lakše ih je naći nego u inozemstvu. Da, znam neke koji bi dobro došli Dinamu, ali neću o imenima jer bi se to moglo krivo protumačiti – zaključio je Barić.

>> Dinamo uvjerljivo vlada Hrvatskom, ali kup sustav natjecanja im je slabost

Komentara 28

Avatar Titanov sin
Titanov sin
15:55 22.05.2015.

Za Dinamo je realno igrati EL , ako se sve poklopi možemo naravno u LP ali to nije imperativ . Mislim da nema smisla ući u skupe investicije , nitko ne može garantirati uspjeh . Važno da ovaj kadar ostanee uz koje pojačanje u obrani .

Avatar feudalac
feudalac
17:37 22.05.2015.

...opet se podmeću kukavičja jaja, svaka šuša koja ima nešto reći protiv Dinama ili Mamića dobit će medijski prostor. Od Stjepana Baloga s HTV-a koji je cijelu utakmicu u kupu hvalio Split i kudio Dinamo iako je dominacija bila 70%% posjed lopte, 22 udarca na gol, 16 kornera za Dinamo do ovih "stručnjaka" koji pomiću ciljeve koje bi trebalo dostići pa osvojeni HNL i Kup Hrvatske i nije nešto, EU liga je isto slaba a za LP trebaju pojačanja poput Ibrahimovića i Messija. Nasuprot tome Split je bio "odličan", Hajduk je isto "fenomenalan" u borbi za 4 mjesto i prvo pretkolo EU lige je "veličanstveni" uspjeh. Pa Hajduk je kanta za napucavanje u HNL-u, dobio je porciju od 4 komada u Maksimiru a moglo je biti i 9, Split također, 5 komada je dobio usred Splita kad su se nadigravali, s bunkerom su došli do penala i izgubili. LP je cilj Dinama, ne osvajanje Lige prvaka a EU liga je skoro pa osigurana s time da će Dinamo U17 igrati Ligu prvaka. Za Hrvatske uvjete odlično, promocija, izlog, prilika da vidimo ponajbolje europske ekipe. Svaka čast Mamiću i Dinamu!

Avatar antuntun55
antuntun55
16:33 22.05.2015.

Kad bi oni bili kvalificirani za takvu analizu,vjerovatno bi vodili neki ozbiljniji klub,a ne bili na "slobodnim danima" već godinama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije