Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stižu Mandžo i Pjaca

Dinamo će u skupini Lige prvaka igrati protiv Juventusa, Seville i Lyona

Ždrijeb
Foto: Reuters/Pixsell
1/8
Autori: Ivan Halar, Hina
25.08.2016.
u 19:00

Modrima će to biti druga sezona zaredom, a četvrti put u posljednjih šest sezona da igraju među nogometnom elitom.

Dinamo je nakon uzbudljivog uzvrata u Salzburgu saznao suparnike u skupini Lige prvaka. Ždrijeb koji je održan u Monte Carlu donio je hrvatskom prvaku snažne suparnike u skupini H – Juventus, Sevillu i Lyon.

Zagrebačkoj momčadi tako će se možda sučeliti i dva bivša igrača koji nastupaju za Juventus – Mario Mandžukić i Marko Pjaca.

Modrima će to biti druga sezona zaredom, a četvrti put u posljednjih šest sezona da igraju među nogometnom elitom.

Dinamo je u 30 utakmica u Ligi prvaka upisao četiri pobjede, pet neodlučenih ishoda i 21 poraz. Nikada nije uspio proći u doigravanje.

>>Evo kako se ispunilo proročanstvo Marka Pjace

Bit će to ujedno i 10. sezona zaredom kako će Dinamo igrati u grupnoj fazi eurokupova.

Liga prvaka kreće utakmicama 1. kola koje su na rasporedu 13. i 14. rujna, a posljednje 6. kolo je 6. i 7. prosinca. Plasman u osminu finala izborit će dva najbolja kluba iz svake skupine, trećeplasirani sele u Europsku ligu, dok za osvajače četvrtog mjesta završava europska priča.

Naslov prvaka Europe brani Real Madrid, a ove sezone finale će se igrati 3. lipnja u Cardiffu. 

Tijek ždrijeba:

Skupina A: PSG, Arsenal, Basel, Ludogorec

Skupina B: Benfica, Napoli, Dinamo Kijev, Bešiktaš

Skupina C: Barcelona, Manchester City, Borussia Mönchengladbach, Celtic

Skupina D: Bayern, Atletico Madrid, PSV, Rostov

Skupina E: CSKA Moskva, Bayer Leverkusen, Tottenham, Monaco

Skupina F: Real Madrid, Borussia Dortmund, Sporting Lisabon, Legia

Skupina G: Leicester, Porto, Club Brugge, Kopenhagen

Skupina H: Juventus, Sevilla, Lyon, Dinamo Zagreb

18.15 – Počelo je izvlačenje klubova iz prve jakosne skupine

18.12 – Na pozornicu je stigla velška legenda Ian Rush jer se ove sezone finale igra u Cardiffu, a u njegovu društvu je i Nizozemac Clarence Seedorf

18.06 – Ceremonija je počela i očekuje se početak izvlačenja skupina. U Monte Carlo je stigao i Dinamov savjetnik Zdravko Mamić.

---------------------------------

Osim skupina najelitnijeg natjecanja, izabran je i Uefin igrač godine. Ovo je šesti put da se dodjeljuje ta nagrada, a ovogodišnji kandidati bili su Cristiano Ronaldo, Gareth Bale i Antoine Griezmann. Na kraju je slavio Realov Portugalac – Ronaldo.

Dodajmo kako se hrvatski prvak nalazio u četvrtoj jakosnoj skupini i s tim momčadima nije mogao biti izvučen u skupinu.

Jakosne skupine

SKUPINA 1: Real Madrid (Španjolska), Barcelona (Španjolska), Leicester City (Engleska), Bayern Muenchen (Njemačka), Juventus (Italija), Benfica (Portugal), Paris Saint-Germain (Francuska), CSKA Moskva (Rusija)

SKUPINA 2: Atletico Madrid (Španjolska), Borussia Dortmund (Njemačka), Arsenal (Engleska), Manchester City (Engleska) Sevilla (Španjolska), Porto (Portugal), Napoli (Italija), Bayer Leverkusen (Njemačka)

SKUPINA 3: Basel (Švicarska), Tottenham Hotspur (Engleska), Dinamo Kijev (Ukrajina), Lyon (Francuska), PSV Eindhoven (Nizozemska), Sporting (Portugal), Club Brugge (Belgija), Borussia Moenchengladbach (Njemačka)

SKUPINA 4: Celtic (Škotska), Monaco (Francuska), Bešiktaš (Turska), Legia Varšava (Poljska), DINAMO ZAGREB (HRVATSKA), Ludogorec Razgrad (Bugarska), Kopenhagen (Danska), Rostov (Rusija)

Komentara 50

Avatar Titanov sin
Titanov sin
18:57 25.08.2016.

Odlično, Pjaca i Mandžo dolaze, Lyon je stara mušterija, od kud je ona treća ekipa? hahaha

AM
antony.milic.7
18:54 25.08.2016.

revanš za lyon.

MA
@Marsijanac
19:09 25.08.2016.

Ovaj put Dinamo ima puno bolju obranu. Sigali i Shildenfeld su dobri sa odlicnim Benkovicem ispred i sa Jonasom kao zamjenom za Ademija. Da barem Coric i Rog ostanu do zimskog prijelaznog roka. Dinamo bi imao realne sanse za docekati proljece.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije