Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najskuplji u povijesti

Prije godinu dana Marko Rog je s obitelji brao zelje

20.05.2015., stadion Maksimir, Zagreb - Finale hrvatskog nogometnog kupa, GNK Dinamo - RNK Split. Arijan Ademi, Marko Rog. Photo: Petar Glebov/PIXSELL
02.07.2015.
u 15:15

Dinamo će za Marka Roga platiti ukupno pet milijuna eura. Tih pet mil. eura rekordna je odšteta u HR nogometu prijelazni rok

U Dinamu su najavljivali miran prijelazni rok, mirniji nego ikada.

- Nemamo u planu prodati nijednog važnog igrača, a vjerojatno nećemo dovesti nikoga. Iako gledamo, moguće je da se nešto i dogodi u vezi s jednim veznim i jednim obrambenim igračem. Ali, nemamo konkretna imena - kazao je prije odlaska u Sloveniju Zoran Mamić, a i otamo je poručio još decidiranije - neće biti dolazaka.

Najpotentniji u HNL-u

No, Zdravko Mamić morao je nešto napraviti da ipak ne bude sve monotono, da rubrika dolasci i odlasci ipak ne prođe bez senzacija. I hitno se vratio s priprema plavih u Zagreb da bi "potpisao" Marka Roga. I taj potpis na ugovor koštat će ga senzacionalnih pet milijuna eura. Četiri će sjesti na račun RNK Splita pa će braća Žužul lakše plaćati svoje igrače, a bit će sretna i država jer će oko milijun eura sjesti u državni proračun na ime PDV-a.

- Svaki put kad me razj...ete, ja dam gas - rekao je stariji Mamić kad je dovodio Boška Balabana. I sad je očito odlučio dati gas i dovesti najpotentnijeg mladog igrača koji je trčao HNL travnjacima, a da nije već u Dinamu ili u Hajduku (Vlašić i Balić).

Želio ga je Mamić i prije dovesti i žalio što njegova brojna skautska služba nije vidjela tog dečka iz Nedeljanca koji je igrao u juniorima Varaždina.

- Za što ja plaćam stotinu skauta, a oni ne prepoznaju ovakvog igrača - kukao je Mamić kad je Rog zaigrao za Split i briljirao.

No, nisu samo skauti Dinama bili slijepi, tog dečka nije vidio ni itko iz HNS-a pa dečko nije odigrao nijednu utakmicu za neku mlađu reprezentaciju do dolaska u Split, nakon čega je dvaput nastupio za U21 vrstu. Bio je u Slavenu Belupu pa su zaključili da nije kapacitet za Prvu HNL. No, vidjeli su ga ljudi iz Splita na juniorskoj utakmici i potiho ga doveli. I Rog je odmah prošlog ljeta zablistao iako se očekivalo kako će ga postupno uvoditi u prvoligaški nogomet. Pokazao je goleme mogućnosti i odmah zaigrao za prvu momčad, zabio Černomorecu u kvalifikacijama za Europsku ligu.

Ubrzo je Mamić shvatio o kakvom je igraču riječ i nazvao braću Žužul, želio je maloga otkupiti, ali u Splitu su postavljali previsoku cijenu.

No, sad je Dinamo odlučio platiti i taj igrač koji će ovog mjeseca navršiti 20 godina ostvario je svoj san. Jer, u ovo doba prije godinu dana to je doista mogao biti samo san. Marko je živio u Nedeljancu pokraj Varaždina i pomagao obitelji koja se bavila uzgojem poznatog varaždinskog zelja. Igrao je za juniore Varaždina, a onda krenuo u Split za plaću od 8000 kuna.

- Hvala Splitu na prekrasnih godinu dana, za sve što su napravili za mene te što su mi omogućili da dođem u Dinamo - kazao je Rog.

Dečko je tako doživio američki san na hrvatski način. Šteta što su to tako rijetki primjeri, ne samo u nogometu, ali Rog sada doista može uživati.

Uzor mu je Zidane

U Dinamu su svjesni da su ušli u velik rizik, da je riječ o mladom igraču koji će se u plavoj momčadi izboriti za mjesto, prilagoditi na drukčiji način igre. Ali, talent mu nije upitan. I bez obzira na pet milijuna eura, u Maksimiru su uvjereni da su napravili pravi posao, da će Rog biti važna karika u igri plavih i da će jednog dana transferom višestruko vratiti uloženi novac.

- Taj će dečko biti novi Luka Modrić, podsjeća me na Luku iz mlađih dana kad je bio više ofenzivan - kazao je prije godinu dana o njemu Branko Ivanković.

Bude li kao Luka, nećemo se buniti, a ni ako bude kao uzor mu Zinedine Zidane.

>> U Dinamu tvrde da dolazak Marka Roga ne znači nečiji odlazak

Komentara 2

MA
Mars..+
16:47 02.07.2015.

Obicno Mamic vuce dobre poteze pa ja bas ne vjerujem u ove brojke. Rog ustvari nije nista narucito ako je suditi po onome sto sam vidio. Mali Coric je barem dvostruko bolji .

PI
prava istina
17:03 02.07.2015.

a tak je ljepo Markec i USKOK navuko i ne bez razloga. Velike su to pare a pitanja mnogo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije