Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nedodirljivi

Dinamo bez domaćeg poraza u ligi od 2010. iako je od tada bilo osam smjena trenera

'04.08.2010., Maksimir, Zagreb - Uzvratni susret treceg pretkola Lige prvaka Dinamo - Serif (Moldavija). Velimir Zajec Photo: Davor Puklavec/PIXSELL'
Foto: 'Davor Puklavec/PIXSELL'
27.02.2015.
u 21:00

U kupu se to ipak znalo dogoditi (2012. od Zadra 3:2 i prošle godine u finalu od Rijeke 1:0). Europu nažalost ne možemo stavljati u isti koš, to je ipak nekakva drukčija priča

Velimir Zajec nije dugo opstao na klupi Dinama nakon što je 31. srpnja 2010. godine upisao domaći poraz (1:2) od Rijeke (Sammir/Rodić. Badelj ag) Već devetog kolovoza momčad je preuzeo Sreten Ćuk (danas je trener druge momčadi Dinama).

Zabija 2,52 po utakmici

Ne spominjemo taj poraz od Rijeke uzalud. Naime, otad Dinamo u utakmicama prve nam nogometne lige nije u Maksimiru upisao nijedan jedini poraz. A te je godine Dinamo ipak bio prvak, a Rijeka tek deveta.

Kao domaćin odigrao je 75 utakmica i stigao do pobjede u njih 65 te deset puta remizirao. Rubrika porazi ostala je prazna. K tome, ostvario je i impresivnu gol-razliku. U Maksimiru je postigao 189 pogodaka (u prosjeku 2,52 po utakmici), a primio ih je 30 (0,4 po utakmici).

Zanimljivo je da je od nesretnog Zajeca pa do danas kroz Maksimir prodefilirao velik broj trenera. Zeku je kratko naslijedio Sreten Ćuk dok Vahid Halilhodžić nije prihvatio ponudu i došao podići plave ‘visibabe’, kako je igrače Dinama zvao Vaha. Već u svibnju 2011. razišao se sa Zdravkom Mamićem, nakratko je uskočio Marijo Tot dok momčad nije preuzeo Kruno Jurčić u svibnju 2011. i otišao početkom prosinca da bi dan prije Badnjaka došao Ante Čačić koji je izdržao godinu dana, do Štefanja, kad se vratio Kruno. U ljeto 2013. je otišao, a nakratko stigao Ivanković kojeg je naslijedio Zoki Mamić koji je i u međuvremenu bio vršitelj dužnosti. I eto, Zoki je već više od godinu dana trener, ni on kao i njegovi prethodnici nema domaći HNL poraz, Split u subotu novi je test.

Kup i Europa su drugo

U kupu se to ipak znalo dogoditi (2012. od Zadra 3:2 i prošle godine u finalu od Rijeke 1:0). Europu nažalost ne možemo stavljati u isti koš, to je ipak nekakva drukčija priča u kojoj nijedan od trenera nije napravio bitniji pomak osim u kvalifikacijskom dijelu.

>> Što s Mamićem nakon privatizacije? Ovo su tri moguća scenarija

Komentara 4

ED
europski dinamo
22:52 27.02.2015.

Fenomenalan podatak. Jedan od razloga nepobjedivosti je kvaliteta Dinama,drugi razlog nepobjedivosti su najvjerniji navijaci sa Dinamove utvrde tribine Zapad.

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
23:59 27.02.2015.

I Koli voli plavo.

CH
chanchir
08:41 28.02.2015.

vratite nam croatiu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije