Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gospodin u kopačkama

Vuga: Zauvijek ću pamtiti 
gol za djeda Dragutina

22.05.2015., Gradski stadion, Koprivnica - MAXtv 1. HNL, 35. kolo, NK Slaven Belupo - NK Zadar. Davor Vugrinec. Photo: Marko Jurinec/PIXSELL
Marko Jurinec/PIXSELL
24.05.2015.
u 07:00

Davor Vugrinec Sada počinje novi život, pokušat ću krenuti stazom umjetnosti...

Nakon 23 godine profesionalnog igranja, sjajnu je nogometnu karijeru okončao Davor Vugrinec (40)! Posljednji je put istrčao na travnjak u Koprivnici - u pobjedi Slavena Belupa protiv Zadra 2:0 (1:0), Vuga je odigrao početnih 25 minuta. Imao je i dvije prilike za pogodak, najbolju u 9. minuti, kad nije iskoristio 11-erac – njegov udarac s bijele točke zaustavio je vratar Gluić... A Vuga se oprostio kao najbolji strijelac HNL-a sa 146 pogodaka.

- Bio sam vrlo nervozan uoči utakmice, možda sam zato i promašio 11-erac. Šteta, bilo bi još ljepše da sam oproštaj okrunio pogotkom, ali presretan sam s onime što je u nogometnom smislu ostalo iza mene. Iako sam se pripremao za ovaj dan, teško je bilo suzbiti nalet emocija, jer završava dio života kojem sam sve posvetio, ali i koji mi je sve dao, sve što imam mogu zahvaliti lopti. Tužan sam što je došao taj dan, ali kraj je uvijek neminovan. Morat ću okrenuti stranicu života i pokušati se pronaći u nekim područjima, počinje drugi dio moje životne pustolovine – rekao je nakon utakmice Vugrinec.

Kad ste zabili najdraži gol?

- U dresu Leccea protiv Intera na San Siru. Umro mi je djed Dragutin, za kojeg sam bio vrlo vezan i zabio sam gol za prvu, povijesnu pobjedu Leccea protiv Intera! Na semaforu je blještalo "0:1 Vugrinec", imao sam osjećaj da je djed sve to gledao odozgora, taj ću gol zauvijek pamtiti!

Vugrinec je, znano je to, poznati ljubitelj umjetnosti i kolekcionar slika, život bez nogometa bit će vezan uz umjetničku galeriju koju je nedavno otvorio:

- Pokušat ću krenuti tom stazom, otvorio sam i izložbu slika, sad ću imati više vremena za umjetnost, kao i za obitelj – rekao je Vuga, kojem je uoči utakmice cvijeće i njegovu fotografiju u dresu koprivničkog kluba uručila gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak, a kapetan Zadra, Jure Jerbić, predao je Vugrincu umjetničku sliku.

Utakmica je odigrana u uvjetima na granici regularnosti! Kiša je, naime, posve natopila travnjak i dvoboj je počeo s jednim satom zakašnjenja. Iako su klubovi bili skloni odgodi, vodstvo HNL inzistiralo je na odigravanju utakmice.

Komentara 1

Avatar Darac ZG80
Darac ZG80
11:25 24.05.2015.

Sretno Vuga u životu nakon nogometa !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije