Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVEN POBIJEDIO

Davor Vugrinec se nakon 23 godine oprostio od nogometa!

Davor Vugrinec
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/9
22.05.2015.
u 22:22

Zadar je izgubio 0:2, a Vuga je rekao: 'Zauvijek ću pamtiti gol milanskom Interu za djeda Dragutina.'

Nakon 23 godine profesionalnog igranja, sjajnu je nogometnu karijeru okončao Davor Vugrinec (40)! Posljednji je put istrčao na travnjak u Koprivnici - u pobjedi Slavena Belupa protiv Zadra 2:0 (1:0), “Vuga” je odigrao početnih 25 minuta. Imao je i dvije prilike za pogodak, najbolju u 9. minuti, kad nije iskoristio 11-erac – njegov udarac s bijele točke zaustavio je vratar Gluić... A Vuga se oprostio kao najbolji strijelac HNL-a sa 146 pogodaka.

Bio sam nervozan

- Bio sam vrlo nervozan uoči utakmice, možda sam zato i promašio 11-erac. Šteta, bilo bi još ljepše da sam oproštaj okrunio pogotkom, ali presretan sam s onime što je u nogometnom smislu ostalo iza mene. Iako sam se pripremao za ovaj dan, teško je bilo suzbiti nalet emocija, jer završava dio života kojem sam sve posvetio, ali i koji mi je sve dao, sve što imam mogu zahvaliti lopti. Tužan sam što je došao taj dan, ali kraj je uvijek neminovan. Morat ću okrenuti stranicu života i pokušati se pronaći u nekim područjima, počinje drugi dio moje životne pustolovine – rekao je nakon utakmice Vugrinec.

Kad ste zabili najdraži gol?

- U dresu Leccea protiv Intera na San Siru. Umro mi je djed Dragutin, za kojeg sam bio vrlo vezan i zabio sam gol za prvu, povijesnu pobjedu Leccea protiv Intera! Na semaforu je blještalo “0:1 Vugrinec”, imao sam osjećaj da je djed sve to gledao odozgora, taj ću gol zauvijek pamtiti!

Vugrinec je, znano je to, poznati ljubitelj umjetnosti i kolekcionar slika, život bez nogometa bit će vezan uz umjetničku galeriju koju je nedavno otvorio:

Slika i cvijeće za kraj

- Pokušat ću krenuti tom stazom, otvorio sam i izložbu slika, sad ću imati više vremena za umjetnost, kao i za obitelj. Neće mi biti dosadno, pokušat ću si kvalitetno organizirati život, a nogomet će mi ostati u najljepšem sjećanju – rekao je “Vuga”, kojem je uoči utakmice cvijeće i njegovu fotografiju u dresu koprivničkog kluba uručila gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak, a kapetan Zadra, Jure Jerbić, predao je Vugrincu umjetničku sliku.

Utakmica je, inače, odigrana u nemogućim uvjetima, na granici regularnosti! Kiša je, naime, posve natopila travnjak i dvoboj je počeo s jednim satom zakašnjenja. Iako su klubovi bili skloni odgodi, vodstvo HNL inzistiralo je na odigravanju utakmice. Nakon sat vremena igre, opet je počela jaka kiša, igrači Zadra tražili su prekid, no sudac Matoc nije ih poslušao i trener gostiju Igor Štimac ipak je nagovorio svoje igrače da završe utakmicu.

Dvostruki strijelac za Slaven bio je Muzafer Ejupi, koji je u 26. minuti zamijenio Vugrinca! A vratar Zadra Gluić u 70. minuti obranio još jedan 11-erac, ovaj put Ejupiju...

>> Igram u HNL-u od '92., a najteže bitke vodio sam sa Žutim, Rapaićem i Modrićem

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije