Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spašavanje Osijeka

Vrkić Mamiću: Vidim, puno si toga naučio u Remetincu

NK Osijek
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/12
12.02.2016.
u 19:20

Davor Šuker: Mađari, hvala na ulasku u HNL. Žalosno da nas vani više cijene nego kod kuće

Povijesni dan za NK Osijek. Nema više prijetnji likvidacijom i stečajem ni milijunskih dugovanja koja prijete gašenjem kluba.

Najveći slavonski nogometni kolektiv prešao je u ruke novih vlasnika koji s bijelo-plavima imaju velike planove. Mađarska tvrtka Mészàros&Mészàros sada je većinski vlasnik kluba.

– Ovo nije priča ni projekt, ovo je pokret – naglasio je predsjednik i suvlasnik kluba Ivan Meštrović.

– Promijenit ćemo percepciju nogometa kao elitističkog sporta. Nećemo moći reći da smo uspjeli sve dok na igralištima ne vidimo djecu u dresovima Osijeka, sve dok nogometni klub ne bude glavna tema razgovora u gradskim kafićima dan prije utakmice – dodao je Meštrović.

I prije nego što mu je prepisao dionice, gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić naložio je gradskom protokolu da se pokrene procedura dodjele titule počasnog građanina jednom od najbogatijih Mađara Lorincu Mészàrosu.

– U Osijeku sam završio iz prijateljstva na poziv prijatelja. Došao sam riješiti probleme. Kratkoročni plan nam je ojačati klub, a srednjoročni obnoviti stadion kako bi navijači mogli uživati u gledanju utakmica te klub dovesti među prve tri momčadi u HNL-u – najavio je Mészàros velike stvari koje slijede u Gradskom vrtu.

Predstavljena je i nova klupska hijerarhija, potpredsjednici kluba bit će Ferenc Sakalj i Igor Vekić (otac tenisačice Donne Vekić), direktorom kluba imenovan je Igor Galić, dok je dužnost sportskog direktora preuzeo Alen Petrović koji je i prije nego što je stupio na dužnost dogovorio dva velika pojačanje, Aljošu Vojnovića i Josipa Kneževića s kojima su potpisani dugogodišnji ugovori.

– Trebat ću zasukati rukave jer treba ostvariti sve ono što su gospoda prije mene najavljivala – kazao je Petrović osvrnuvši se na visoke klupske ciljeve.

– Ove sezone cilj je opstanak, a u idućima povratak u vrh HNL-a. Ako sve bude išlo po našim planovima, ucrtat ćemo uskoro klub na nogometnu kartu Europe – dodao je Petrović.

Vrh nogometnog saveza, uključujući predsjednika Davora Šukera i prvog dopredsjednika HNS-a Zdravka Mamića, nije propustio svečanost u Osijeku,

– Mađari, hvala vam na ulasku u HNL. Žalosno je reći da nas više cijene vani nego kod kuće – kazao je Davor Šuker.

Dinamov gazda je tijekom potpisivanja ugovora između Ivana Vrkića i Mađara Mészàrosa gradonačelniku dobacio:

- Moraš potpisati oba primjerka, jer jedan ide tebi, a jedan njemu.

A Vrkić mu je odgovorio:

- Vidim da si puno toga naučio u Remetincu.

Naravno da je Vrkićeva izjava izazvala smijeh prisutnih.

- Kad vidim ovu osječku dominaciju, nema mi druge nego da mi u Dinamu dodamo malo gasa - u svom je stilu poentirao Zdravko Mamić. 

>> Treba nam novi Zakon o sportu jer je ovaj nejasan i neprovediv

Komentara 22

LJ
LJU39
20:09 12.02.2016.

budalesete pisanjem zalosni ste i sreca da suker i osjek nisu poput vas dokolcara koji pljujet sve pozitivno sto se desi..

MI
misho32
23:56 12.02.2016.

zaprepašćuje nivo i izljevi mržnje ovih mrzitelja hrvatskog nogometa . Niti jednu činjenicu ne iznose osim što bez i jednog dokaza govore o strašnim pljačkama.

BO
bodensee
09:45 13.02.2016.

Nema nista od toga! Daj Boze da bude sta posteno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije