Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAPETAN UZ IZBORNIKA

Darijo Srna: Ne dirajte nam Niku, na pravom je putu

Darijo Srna najbrži na Svjetskom prvenstvu
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
17.09.2014.
u 12:28

- Zagreb je glavni grad i u njemu se i dalje treba igrati. Samo kažem da treba voditi računa da reprezentacija pripada i Osijeku, Rijeci, Puli, Splitu - kaže Srna.

Kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna (32) javio se telefonom iz Bilbaa, gdje će danas sa Šahtarom otvoriti novu sezonu Lige prvaka. Povod je poseban: Darijo će danas upisati rekordni 51. nastup u LP-u. Dosad je prvo mjesto dijelio s Robertom Kovačem.

Rekord u najtežem razdoblju karijere, pitamo Srnu.

– Imamo najjaču momčad u posljednjih deset godina i, da možemo igrati u našoj Donbas Areni, bio bih sto posto siguran da prolazimo u drugi krug. Ovako nas čeka borba, vjerojatno s Portom, za prolaz – kaže Srna.

Humanitarac Ahmetov

Misli su stalno u Donjecku?

– Svakoga dana slušamo vijesti iz našega grada. Nije nam lako pripremati se u takvome ozračju, no ovo svima može biti i životna lekcija. Možemo se samo nadati da će uskoro u Donjecku nastupiti mir i da ćemo pobjede proslavljati s našim navijačima – dodaje Srna.

Viđate li predsjednika Šahtara Ahmetova?

– Bio je s nama na početku sezone i obratio nam se riječima: "Šahtar je bio, jest i uvijek će biti!" Predsjednik je u Kijevu, bavi se humanitarnim radom, poslao je u svoj Donjeck, koji toliko voli, više humanitarne pomoći nego Ukrajina i Rusija. Ahmetov nije u politici, ni u jednoj stranci, zalaže se za jedinstvenu Ukrajinu i mir – kaže Srna koji će sa Šahtarom utakmice Lige prvaka igrati u Lavovu, gradu udaljenom 45 minuta leta od Kijeva.

Naravno, s kapetanom je neizbježan osvrt na epizodu s Maltom. Kritike su pljuštale sa svih strana, izbornik je najviše bio na udaru. Srna, prvi put nakon Malte, kaže:

– Najprije ono najvažnije: osvojili smo tri boda. Volio bih da svaku ovako igramo, a da pobjeđujemo. Slažem se da može bolje, i od nas se to očekuje, ali zamislite da smo izgubili kod kuće od Albanije ili Cipra; pa ne bismo smjeli iz stana izaći!

Bilo je dosta kritika na igru? Je li ozračje u reprezentaciji narušeno?

– Na kritike smo se već navikli, ali vjerujte, da bi se među nas igrače uvukla nervoza, da bi nam se poremetilo ozračje, treba puno, puno više od tih vrijeđanja s raznih strana. Poznat nam je taj naš mentalitet, da nikada nismo do kraja zadovoljni, no mi smo uzeli tri boda i napravili prvi korak prema EP-u, što nam je osnovni cilj.

Zadovoljni ste kako radi Niko Kovač?

– Suigrači i ja zadovoljni smo treninzima, načinom pripreme za utakmicu i atmosferom unutar reprezentacije. Vjerujte, taj je odnos jako, jako teško poremetiti.

Ozračje na tribinama protiv Malte bilo je sumorno, ni osam tisuća ljudi?

– Nitko nije ni očekivao da će biti 20-25 tisuća ljudi. Ne nakon našega nastupa na SP-u, usto suparnik je bila Malta, a ulaznice su zaista bile preskupe. Ne može cijena ulaznica biti ista za Srbiju i za Maltu.

Intervenirali ste kod Šukera da reprezentacija više ne igra u Zagrebu?

– Ja sam za to da cijela Hrvatska bude zadovoljna. Primjerice, u Osijeku imamo fantastičnu atmosferu, publika nas naprosto nosi, dok sam u Zagrebu protiv Malte znao da će nam početi zviždati u 43. minuti. No Zagreb je glavni grad i u njemu se i dalje treba igrati. Samo kažem da treba voditi računa da reprezentacija pripada i Osijeku, Rijeci, Puli, Splitu. Znam da je u Splitu Hajduk broj jedan i tako će uvijek biti, ali i Split je zaslužio dobiti reprezentaciju jer nas i tamo ljudi vole.

Hrvatsku treba voljeti

Zalagat ćete se kod Šukera za jeftinije ulaznice?

– Ne, ja nisam član Izvršnog odbora nego samo vojnik reprezentacije, koji u njoj nije radi novca ili rekorda, nego za nju igram sa srcem.

Strahujete li od gostovanja u Sofiji?

– Našu odlučnost ništa nije poremetilo. No uoči gostovanja na kojemu smo znali i teško izgubiti, apeliram na strpljenje, na više pozitive jer u reprezentaciju su ušli novi, mladi igrači kojima ipak treba vremena za prilagodbu. Nije isto igrati protiv Istre ili Slavena Belupa i čak i protiv Malte, koja je iskusna europska reprezentacija, a kamoli protiv neugodnih Bugara. Uvjeren sam da je reprezentacija na pravom putu – zaključio je kapetan Srna.

>>Uvijek vjerni podnijeli ostavke zbog neslaganje s HNS-om

>>Kovač: Ma kakav otpis! Olić mi treba, ali morao sam isprobati

Komentara 10

Avatar Ivica_ponovo
Ivica_ponovo
12:50 17.09.2014.

kapetan ostaje kapetan. Bravo, Dario. Tako se govori. Treba se truditi i raditi, pa kako nam Bog da. Od plakanja nema koristi! Možda Kovač i griješi (tko prati moje komentare zna kako smatram neke njegove postupke pogrešnima, npr. prerano uvrštavanje Halilovića u udarnu momčad!), ali bar pokušava nešto napraviti. Ima relativno mladu ekipu sa par starijih "stupova momčadi". Sada to treba "uštimati". A nije mu lak posao s obzirom na zaleđe i medijsku "podršku".

BR
brisnik
15:01 17.09.2014.

Slazem se stebom ivica.... Treba dat coviku malo vrimena ima sas 2 pobjede i nama opet nista nevalj... Neka odradi ovaj ciklus pa cemo onda vidit ili valja ili ne valja.... Poslozit ce to niko.... Bogi hrvati....

AN
AnteNevistić
16:39 17.09.2014.

Tako je, kapetane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije