Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blistali u tmurnom ozračju

Darijo Srna: Gluposti! Ovo nije Mamićeva reprezentacija

Darijo Srna
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
11.10.2015.
u 09:20

Vjerujem da su Talijani pošteni i da neće izgubiti - priželjkuje Vida.

Bilo mi je prvi put. Prvi put na utakmici hrvatske nogometne reprezentacije. Događaj koji se pamti čitav život. No uzbuđenje i teška romatika izostali su, izuzev stiskavca u prepunoj novinarskoj loži na 11 stupnjeva. To je bila jedina publika dviju reprezentacija. Pamtit će se promrzla stopala, jer su mi na putu do stadiona promočile tenisice, i naravno, tri gola i tri boda. Na kraju se sve ipak svodi na ta tri žarko priželjkivana boda.

- Bogu hvala bodovi su ostali kod nas. Kontolirali smo cijelu utakmicu. Sva sreća da smo zabili rani pogodak. A mora se čestitati i izborniku na pobjedi u njegovom debiju. Atmosfera unutar momčadi je odlična, a sada nakon pobjede je još bolja. Izbornika poznajem, smirio nas je i usredotočio na igru – rekao je Domagoj Vida.

Ante Čačić smireno je punih 90 minuta promatrao igru svojih izabranika. Tek je zadnjih 10 minuta napustio nadstrešnicu i malo pokisao.

- Ovo smo vrhunski odradili, a sada idemo dalje. Čeka nas Malta i idemo tamo pobijediti. Nadam se da će, kao i s Bugarima, odmah na početku utakmice pasti neki gol da im razbijemo bunker i da ih otvorimo. Vjerujemo da su Talijani fer i korektni i da će pobijediti Norvešku. Već nas vidim na putu u Francusku kao druge u skupini. Dobro smo funkcionirali. Mi smo velika obitelj i držimo se zajedno i u dobru i u zlu. Ne zanimaju me nikakvi bojkoti, na nama je da igramo na terenu. Došao sam igrati i ginuti za hrvatsku reprezenatciju – dodao je Vida.

Kaže, drže se zajedno čak i kada su tribine prazne.

- Pozivamo navijače da ne rade više nerede. Stvarno je katastrofa ovako igrati pred praznim tribinama – razočarno je dometnuo.

Možda će biti uzbudljivije potegnuti do Rima 13. listopada na utakmicu Italija - Norveška gdje će se također odlučivati o putu Hrvatske na EP.

- Protiv Malte moramo pokazati svoje najbolje lice. No danas je u nogometu sve moguće. Italija bi trebala pobijediti. Ne mogu reći da me je strah, ali kada ne ovisite sami o sebi, naravno da se malo bojite. Navijat ćemo za Italiju, kao što smo navijali za Azerbajdžan protiv Italije – rekao je kapetan Darijo Srna.

Uoči utakmice navijačka skupina Torcida sastala se s kapetanom i tražila da momčad bojkotira igranje za, kako je nazivaju, Mamićevu reprezentaciju.

- Gluposti! Ovo nije Mamićeva reprezentacija, ovo je hrvatska reprezentacija. Igramo za svoju državu, za svoje navijače. Ova utakmica bila je dokaz da nismo bojkotirali i nikad nećemo – odrješito je zaključio Srna.

>>'Ovo je velika pobjeda ostvarena u teškim uvjetima zbog svega...'

>>Samo nas pobjeda ili remi Italije spašavaju od neizvjesnosti dokvalifikacija

>>Hrvatska potopila Bugarsku u Čačićevom debiju na praznom Maksimiru

Komentara 122

DU
Deleted user
09:37 11.10.2015.

Znam da je hrvatskim medijima ovo bilo teško podnijeti a to se vidi po izvještajima a posebno po prijenosu Druga Ćosića koji samo sto nije plakao od tuge kad je Hrvatska zabijala golove. I postavlja se logično pitanje : tkoo treba otići oni koji vode uspješno hrvatski nogomet ili oni koji bojkotiraju prave nerede i razbojništva po svijetu. Idemo razmislit i reci istinu o Dasovicu, drugu Vanji , Ćosića. razbojnicima iz Splita i Zagreba i drugovima iz jugoministarstava

Avatar Cinco
Cinco
09:43 11.10.2015.

vecernji, index, jutarnji, tportal i ostali SKH mediji... na aparatima.

Avatar Cinco
Cinco
09:41 11.10.2015.

Da komunisti nisu crtali svastiku Hrvatska bi već danas osigurala nastup na Euru, ( bez oduzetog boda bili bi najbolji treći iako ćemo biti 2.)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije