Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danijel Subašić

Slavili smo do četiri ujutro, a pridružio se i princ Albert

Danijel Subašić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
16.03.2017.
u 19:43

Imamo mladu momčad, ta su ‘dica’ neiskvarena. Ne znaju stati, čuvati vrijeme, nego žele juriti cijelu utakmicu. Ali mladi su, naučit će...

Naš junak osmine finala Lige prvaka, grandiozni vratar Monaca Danijel Subašić (32) bio je oduševljen nakon trijumfa nad Manchester Cityjem.

Cijela Europa zadivljena je igrom Monaca, osobito u prvom poluvremenu, kada ste pregazili Engleze. Igrate najuzbudljiviji nogomet u Europi.

– Poklopilo nam se puno toga ove sezone, zabijamo puno golova, a tako smo mlada i neiskusna momčad. Ja imam 32 godine, Raggi 32, German 26, a svi ostali su ‘dica’. To je sjajno, ali nosi i neke zamke. Sjetite se kako smo naivno primili neke golove u Manchesteru. Znate, ti mladi dečki su neiskvareni, oni ne znaju stati na loptu, odugovlačiti, nego se ne štede, idu do kraja. Nedavno smo u jednoj utakmici vodili 1:0 i jedan od tih dečki u 44. minuti brzopleto je izveo aut na našoj polovici umjesto da ukrade malo vremena. I nastala je kontra, umalo smo primili gol. To su stvari koje moraju korigirati, a mi stariji smo tu da s njima razgovaramo i naučimo ih – kazao je za Večernji list Danijel, najcjenjeniji hrvatski vratar u Europi.     

Reakcija kod pokušaja Agüera bila je vrhunska. Je li vam netko od suparnika čestitao?

– Ma nisam ih ni vidio, odmah su pobjegli u svlačionicu. A mi smo u svojoj slavili s princom Albertom, predsjednikom... Pjevalo se, veselilo... Legao sam u 4, u 10.15 bio sam na doručku, u 11 već na treningu.

Ovo vam je drugi četvrtfinale Lige prvaka. Prije dvije godine ispali ste od Juventusa. Kakve su danas želje uoči ždrijeba?

– Nikakve, što nam Bog da. Nisam opterećen imenima suparnika. Mi smo svoje napravili, već smo postigli uspjeh iznad svih očekivanja i možemo samo uživati - kazao je Subašić.

>>Cijeli razgovor s našim vratarom pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka

>>Za više sporta posjetite našu Facebook stranicu Večernji list - Sport

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije