Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ilija Lončarević:

'Danci nemaju klasu, ta momčad jako teško može izbaciti Dinamo'

Aalborg
Foto: Ed Garvey/Press Association/PIXSELL
28.07.2014.
u 12:45

Modri moraju prihvati zahtjeve modernog nogometa i biti agresivniji na svakom djelu terena, kaže Lončarević

Odličan travnjak čeka Dinamove nogometaše u srijedu (20.15 sati) u Aalborgu na Nordjyske Areni, stadionu ukupnog kapaciteta 13.800 gledatelja, koji za međunarodne utakmice prima tri tisuće manje navijača.

Paziti na skok igru

A kakav je taj danski prvak, Dinamov suparnik u trećem kvalifikacijskom pretkolu za ulazak u Ligu prvaka? Domaću 2:0 pobjedu Aalborga protiv Mitdtjyllanda gledao je i trener Ilija Lončarević:

- Teško je suditi samo na osnovi viđenih 90 minuta, ali može se zaključiti da je Aalborg ozbiljna, dobro organizirana i disciplinirana momčad, s određenim dometom. Izostanak pojedinačne kvalitete svakako im je opipljivi hendikep i iznenadilo bi me kad bi ta momčad jesen provela u Europi, pogotovo ako bi izbacila Dinamo! Čini mi se da bi plave samo strašno loši nastupi u te dvije utakmice mogli eliminirati – kaže Lončarević i nastavlja:

- Međutim, Dinamo mora biti još kako oprezan, poglavito zbog svojih očitih slabosti na početku sezone. Aalborg je jak u prekidu i agresivan u skoku i na to Dinamo mora posebno obratiti pozornost. Danci igraju u 4-4-2 sustavu, vidi se da vole imati loptu u posjedu, teže nadigravanju. Ali, Dinamova bi vezna linija morala dominirati, budući da je kvalitetnija od Aalborgove.

Bokovi ostavljaju prostor

Zanimljivo je da su protiv Midtjyllanda Aalborgovi nogometaši odigrali tek-dvije tri duge lopte...

- Nemaju izrazito brzog igrača, pa se stoga ni ne oslanjaju na duge lopte. Bočni defenzivni igrači vole otići naprijed, jer Aalborg nema u sredini prave bočne igrače, nego četiri klasična veznjaka, koji ulascima u sredinu otvaraju prostor za proboj bočnim braničima. I kad ti braniči odu naprijed, a oduzme im se lopta, onda ostavljaju iza sebe dosta prostora, kojeg skromni srednji braniči ne mogu zatvoriti – govori Lončarević i upozorava plave:

- Dinamo napokon mora prihvatiti zahtjeve europskog nogometa. Mora biti agresivan na svakom dijelu travnjaka, kad izgubi loptu, odmah mora napasti suparnika. Bude li tako i napadnu li Zagrepčani visoko, naprave li pritisak na srednje braniče i spriječe mirni začetak napada, Dinamo bi već u Aalborgu mogao ostvariti dobar rezultat. Posebnu pozornost, naglašavam, treba posvetiti prekidima i ubacivanjima lopti s bokova u 16-erac, to je jedan od jačih dijelova Aalborgove igre, a Dinamo je i protiv Lokomotive iskazao silne slabosti baš u tom segmentu.

Bi li netko od Aalborgovih nogometaša bio pojačanje za Dinamo?

- Teško je to reći na osnovi jedne utakmice. Ali, protiv Midtyllanda nisam vidio takvoga igrača... No, ne smije ih se ni slučajno podcijeniti, ipak je to danski prvak.

>>Aalborg je po snazi kao Rijeka, ali igra na puno drugačiji način

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije