Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIO ISTRAGE

Damir Vrbanović ispitan u USKOK-u. Porekao djela za koja se sumnjiči

Damir Vrbanović
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/10
03.07.2015.
u 20:30

Očekuje se da će nakon ispitivanja biti prebačen sucu istrage Zagrebačkog županijskog suda.

Završilo je ispitivanje Damira Vrbanovića u USKOK-u. Njegov odvjetnik Darko Maržić je kazao da je Vrbanović iznio kratku obranu kojom je porekao djela za koja se sumnjiči. Očekuje se da bi Vrbanović sutra tijekom dana mogao biti doveden pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda radi odluke o pritvoru

U međuvremenu Milan Pernar, osumnjičeni poreznik koji je tijekom jutra bio na ispitivanju u USKOK-u, doveden je pred suca istrage zagrebačkog županijskog suda. Istražni zatvor određen mu je zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, s tim da mu je ovo posljednje zamijenjeno mjerom opreza kojom mu se zabranjuje obavljanje posla poreznog službenika.

Nakon toga je prevezen u zatvor u Remetincu. Što se tiče Zdravka i Zorana Mamića, prema posljednjim informacijama oni su odlučili do daljnjeg ostati u Sloveniji.

Dočekali ga na Plesu

Izvršnog direktora Hrvatskog nogometnog saveza i dugogodišnjeg direktora Dinama Damira Vrbanovića u zračnoj luci Pleso po povratku iz Norveške čekala je policija kako bi ga ispratila na obavijesni razgovor zbog istrage koju su pokrenuli USKOK i PNUSKOK.

Nakon što je sa sobom uzeo prtljagu, Vrbanović je otišao na ispitivanje u PNUSKOK. S njim je putovao i Zoran Cvrk, povjerenik HNS-a za sigurnost, koji je na novinarska pitanja odgovorio da nema komentara, a na pitanje što USKOK češlja u HNS-u rekao je:

– Otkud znam, pa bio sam na putu.

– Na temelju kaznene prijave Samostalnog sektora za otkrivanje poreznih prijevara Ministarstva financija Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u suradnji s PN USKOK-om provodi hitne dokazne radnje zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita, utaje poreza i drugih davanja i zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, vezano za nezakonite radnje koje su poduzimale odgovorne osobe GNK Dinamo i službena osoba Porezne uprave – stoji na stranicama PN USKOK-a, a oglasio se ovim povodom i HNS:

– Djelatnici PNUSKOK-a su u Hrvatskom nogometnom savezu bili po nalogu županijskog suda zbog postupka u kojem su predmet obrade, između ostalih, i prvi dopredsjednik HNS-a Zdravko Mamić te izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović.

>> Istražitelji i u HNS-u: 'Predmet obrade je i Damir Vrbanović'

>> Ako se braća Mamić ne odazovu, može biti izdan europski uhidbeni nalog

>> Zdravko Mamić: Od prodavača stiropornih sjedalica do faraona hrvatskog nogometa!

>> Mamić: Lažove, sudit će ti hrvatski narod! Ostojić: Ne želim slušati ovakve baljezgarije

Komentara 35

MI
mirtebi
14:14 03.07.2015.

Crvena mafija plese zadnji ples

MS
mare_split
13:55 03.07.2015.

Zoka i Ostoja 'odigrali' su 'falš adut' kako bi pokušali prikriti CO, Vrdoljakov kriminal, IMZ, EPH, udbašku 'svastiku', plin i naftu Jadrana i gomilu 'predstečajnog' kriminala, kredit Milanovićima, prepuštanje HR ozemlja, ...! Ostoji niti nedavno suočenje s konačnosću nije pomoglo da shvati da će biti konačni prah, ... a ja mu, popželjala da se izvuče! Čemu? Da nastavi s uništavanjem Domovine Hrvata?! ...

DR
drugPlenky
14:05 03.07.2015.

Jel Ostojić šef izbornog stožera ili ministar policije ili oboje i kako možemo znati kad u kojo ulozi nastupa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije