Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUK

Damir Burić: Stranci su tu da nauče mlade igrače

Damir Burić
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
26.01.2016.
u 21:00

'Eh, da imamo koji bod više. Recimo, onaj iz Maksimira.'

Predsjednik Marin Brbić uzeo je maramicu, mahnuo ekspediciji koja je krenula prema Turskoj. Tamo će Damir Burić morati uglazbiti orkestar za koji je Brbić kazao da može do duple krune. Naravno, to je rečeno tek onako, bilo bi glupo reći “ne zanima nas titula prvaka”, ali predsjedničke riječi su odzvonile. Prije odlaska momčadi Brbić se fotografirao s novopridošlim napadačem Manuelom Arteagom.

– Imamo dobru momčad – tiho je prozborio Brbić.

Pogledao je prema naprijed. I prema natrag.

– Eh, da imamo koji bod više. Recimo, onaj iz Maksimira – uzdahnuo je Brbić prisjećajući se nesretnog poraza od Dinama.

Odradio je Brbić i krug pregovora s kapetanom Goranom Milovićem, on će produljiti ugovor za sezonu i pol. A na pitanje “gdje je Balić”, samo se nasmijao.

– Tu je, dvadesetak metara od mene. Ništa ne govorim dok nije službeno – reče Brbić.

Andrija Balić otišao je u Tursku na pripreme. Ali čim se završi posao s Udineseom, koji se procjenjuje na četiri milijuna eura, Balić će poletjeti natrag. Taj Arteaga još jedan je u nizu stranaca u Poljudu, ima odlične reference, bio je prvi strijelac lige u Venezueli. Sada je u Poljudu sedam stranaca, ako ćemo pribrojiti Tina Sušića, onda ih je osam. Buriću idu na živce priče o tome.

– Nije točno da smo legija stranaca, naša baza i dalje je rad s mladima, igrači iz našeg bazena. Stranci će nam osigurati jedno vrijeme kako bi stasali naši momci. Puno je lakše učiti od nekog tko ima kvalitetu. Pogledajte i druge klubove – pomalo ljutitim glasom govorio je Burić.

Pogledali smo. Primjerice, Slaven Belupo ima manje stranaca od Hajduka. I Osijek. I Zagreb... Šalu na stranu, Burić je mislio na Dinamo i Rijeku. Ali, to nikada nije bio Hajdukov put, bijeli nikada nisu željeli biti poput Dinama i Rijeke. A i ta priča o učenju od “nekog tko ima kvalitetu”. Što su mladi mogli naučiti od Milevskog. Kako se opiti. Ili od Iluridzea? Kako razbiti automobil. Ili od Joa? Kako se potući na trening-utakmici... Ovi što su trenutačno u Hajduku još uvijek se moraju dokazivati. Nicolas Velez, uz Arteagu, jedan je od njih.

– Ima odličan karakter, već se uklopio u momčad. Lepršav je, tehničar, kreće se po cijelom terenu, može igrati na više mjesta. S njim smo dobili ono što smo tražili – kazao je Burić o Velezu.

Važan dio priprema propustit će Nikola Vlašić (trbušni zid) i Franck Ohandza (koljeno).

– Kad se Vlašić vrati, onda će to biti sto posto. Neće puno izgubiti s ovom ozljedom.

>> Goran Vučević baš i ne voli 'Hajdukovu dicu'

Komentara 5

DE
derin
00:30 27.01.2016.

Ako ode i Balic uz caktasa, to su dva igrača iz sredine, stoga odmah hitno dovesti jos jednog veznjaka.

SO
sonce
06:17 27.01.2016.

Glej, glej trener je viška. Koja gluba izjava trenera ili Ozrena.

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
08:54 27.01.2016.

Damir Burić: Jeftini stranci su tu da nauče od mladih igrača.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije